Lasagne in Kip Alfredo Stijl

Laatste update: 17 juli, 2023 | 3 reacties

Heb je wel eens een kip Alfredo gegeten in een Italiaans restaurant? Of misschien heb je het zelf wel eens gemaakt. Deze romige kip wordt vaak geserveerd in combinatie met een heerlijke pasta en saus. Om een koolhydraatarme twist aan het gerecht te geven, heb ik daarom dit gerecht omgetoverd tot een heerlijke lasagne in kip Alfredo stijl. Wanneer je het eenmaal hebt geprobeert, wil je niks anders meer!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 9 gram

TIP van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je gemaakt dat je gratis kunt gebruiken! Ontvang hier het weekmenu >

Ingrediënten

  • 2 el roomboter
  • 2 gehakte knoflooktenen
  • 60 g ui (fijngesneden)
  • 250 g bladspinazie
  • 500 ml volle room
  • 70 g geraspte Parmezaan
  • 300 g ricotta
  • zout en peper naar smaak
  • 400 g pulled chicken (gekookt)
  • 1 courgette (in plakjes)
  • 120 g geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verhit als eerste een pan en smelt hierin de boter.
  2. Bak dan de ui, knoflook en spinazie tot de spinazie is geslonken.
  3. Vervolgens schenk je de volle room erbij en doe je de Parmezaan, ricotta, kip, peper en zout erbij. Wanneer de room begint te sudderen, zet je het vuur uit.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een laagje met het kipmengsel op de bodem.
  5. Vervolgens leg je daar een aantal plakjes courgette overheen en herhaal je deze stappen tot de ovenschotel vol is. Daarna besprenkel je de mozzarella over de schotel.
  6. Bak het geheel zo’n 35 minuten met aluminiumfolie erover. Haal dan de folie eraf en bak het geheel nog 8 minuten door.

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 394
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 26 gram
Eiwitten: 30 gram

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 1 juni, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

3 reacties op "Lasagne in Kip Alfredo Stijl"

  1. Toitie schreef:

    Wat wordt bedoeld met 12 porties? Dat je uit dit recept 12 keer kan eten?

  2. Jan schreef:

    Gebruik je zachte mozzarella of een hardere variant en waar koop je die dan?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Jan,

      Geraspte mozzarella kan je kant- en- klaar in een zakje kopen bij de supermarkt! Je kan echter ook een bol naar keus kopen en deze zelf raspen voor echt verse mozzarella. De Galbani mozzarella is bij ons altijd een favoriet!

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies