Lasagne met kip, spinazie en artisjok
Laatste update: 4 juni, 2021 | Geen reacties
Heb je wel eens een lasagne gemaakt met ingrediënten die je normaal gesproken niet in een lasagne zou doen? Dan is nu je kans! Ik was op zoek naar een lekkere lasagne met spinazie en kip die je niet zo snel kan tegenkomen en bedacht dat ik het ook op deze manier kon maken. Deze heerlijke maaltijd met spinazie, kip en artisjok is om van te smullen. Bovendien is het ook erg eenvoudig om klaar te maken!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 7 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten
- 575 g kipstukjes (gekookt)
- 260 g bevroren spinazie
- 400 g artisjokken hart
- 230 g roomkaas
- 60 g geraspte Parmezaan
- 90 g geraspte mozzarella
- 150 ml zure room
- 120 ml volle room
- 3 el mayonaise
- 3 tenen knoflook (fijngesneden)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden en laat de spinazie ontdooien.
- Doe daarna de roomkaas, zure room, volle room, mayonaise, knoflook, peper en zout in een grote kom.
- Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de artisjokken, kipstukjes en Parmezaan eraan toe.
- Leg vervolgens een laagje van het mengsel in een ovenschotel en leg hier een dun laagje spinazie overheen. Herhaal dit tot de schotel vol zit en besprenkel het dan met mozzarella.
- Bak het geheel 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 493
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 35 gram
Eiwitten: 37 gram