lekkere gevulde paprika's

Lekkere gevulde paprika’s met rundergehakt

Laatste update: 13 november, 2020 | 6 reacties

Wanneer je een lekker bijgerecht wil voor bij de hoofdmaaltijd, dan wil je iets dat vult, maar niet te overheersend is. Deze lekkere gevulde paprika’s passen precies in die categorie. Ze zien er namelijk heerlijk uit, ze hebben een lekkere vulling, maar ze laten genoeg ruimte over voor het hoofdgerecht. Wat wil je nog meer?

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 3 gram

TIP van Timo:
Deze weekmenu’s komen als beste uit de test en je valt er 2kg per week mee af. Download ze hier

Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s (puntpaprika’s zijn ook prima)
  • 450 gram mager rundergehakt
  • 115 gram roomkaas naturel
  • 70 gram geraspte mozzarella
  • 2 stengels lenteui, in ringetjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze lekkere gevulde paprika’s

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een ovenschotel invet.
  2. Vervolgens snijd je de paprika’s horizontaal door het midden en haal je alle zaden en zaadlijsten eruit. De halve paprika’s leg je in de ovenschotel met de holle kant naar boven.
  3. Intussen bak je in een pan het gehakt totdat het lichtbruin wordt en voeg je daarna de lenteui, knoflook en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Daarna roer je de roomkaas erdoorheen totdat deze volledig is gesmolten.
  5. Zet het vuur uit en schep het mengsel in de halve paprika’s. Zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn, maar niet overlopen.
  6. Ten slotte besprenkel je de paprika’s met de mozzarella en zet je ze voor 20 minuten in de oven.
  7. Serveer de lekkere gevulde paprika’s bij het hoofdgerecht en besprenkel ze eventueel met wat extra lenteui.

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 213
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 14 gram
Eiwitten: 20 gram


TIP: Als je snel wilt afvallen met de lekkerste recepten kun je het beste dit doen: lees verder


 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 31 oktober, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

6 reacties op "Lekkere gevulde paprika’s met rundergehakt"

  1. B de Meijere schreef:

    Het is lekker maar mag wel iets pittiger of extra uitje erdoor

  2. Boogaard schreef:

    Lijkt me heel erg lekker .
    Ga het morgen uitproberen

    1. Alie schreef:

      Kan dit ook met zilvervlies rijst ??

  3. Bep schreef:

    Was lekker maar zou wat pittiger kunnen

  4. Els Collignon schreef:

    Heerlijk recept, ipv mozzarella oude kaas er bij, en kruiden/ knoflookroomkaas….. h e e r l i j k ! Dank je wel?‼️

  5. Brigitte schreef:

    Heerlijk!! Inderdaad kruidenroomkaas erdoor en ik heb zelf nog bloemkoolrijst door her gehakt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies