lekkerste gevulde paprika

De lekkerste gevulde paprika met kalkoengehakt

Laatste update: 3 juli, 2023 | Geen reacties

Ben je op zoek naar een lekkere, koolhydraatarme avondmaaltijd die niet te zwaar valt tijdens de warme zomerdagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze lekkerste gevulde paprika bevat namelijk kalkoengehakt, kruidjes, en natuurlijk lekker wat ui en knoflook. Ze zijn eenvoudig te maken en zorgen voor een avondmaaltijd waar je van zal smullen. Eet smakelijk!

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 15 gram

Gevulde paprika

Paprika’s zijn super gezonde groenten en bevatten ontzettend veel voedingsstoffen zoals vitamine C, calcium, ijzer, magnesium en vitamine B6. Dit zijn allemaal essentiële mineralen en vitamines die je lichaam en geest gezond houden. Bovendien zijn paprika’s vrij koolhydraatarm en zijn ze daarom perfect om te eten wanneer je op je koolhydraten aan het letten bent.

Kalkoengehakt in de lekkerste gevulde paprika

De meeste BGreat recepten bevatten rundergehakt en dat is ook niet heel gek. Iedereen kent het, vrijwel iedereen lust het en het is overal verkrijgbaar. Dit recept gebruikt echter kalkoengehakt. Dit heb ik besloten omdat het een vetarme gehaktvariant is, waardoor je dus minder snel last hebt van het vetgehalte. Daarnaast is de smaak wat lichter en is het lichter voor de maag. Ideaal dus voor een warme zomerdag, want warmte zorgt er namelijk voor dat je minder trek hebt.

Kalkoengehakt is echter niet minder gezond. Het bevat ontzettend veel eiwitten en juist weinig cholesterol in verhouding tot rundergehakt. Zo blijf je gezond en lekker aan het eten!

Wat heb je nodig voor de gevulde paprika?

  • 2 paprika’s (elke kleur mag)
  • 300 gram kalkoengehakt
  • 1 kleine witte ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 ml passata of tomatenblokjes uit blik
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om mee te koken

De bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de bovenkantjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en vliesjes. Bewaar de bovenkantjes wel! Spoel de paprika’s daarna grondig af.
  2. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden ui en gehakte knoflook toe en bak tot ze geurig en glazig worden.
  3. Voeg het gehakt toe aan de koekenpan en kook tot het niet meer roze is. Breek het vlees tijdens het koken met een lepel of spatel totdat je allerlei kleine stukjes hebt.
  4. Roer de tomatensaus, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper erdoor. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Schep het kalkoenmengsel in de uitgeholde paprika’s en druk het stevig aan zodat de paprika goed gevuld blijft.
  6. Leg de gevulde paprika’s in een ovenschaal. Als ze niet rechtop blijven staan, kun je een klein plakje van de onderkant afsnijden om een plat oppervlak te creëren. Het is namelijk belangrijk dat ze rechtop blijven staan.
  7. Strooi de geraspte mozzarella over de gevulde paprika’s en doe het kapje er weer op. Bedek de ovenschaal met folie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot de paprika’s gaar zijn. Dit kan je controleren door er met een vork in te prikken. Als je makkelijk door het velletje en het vruchtvlees prikt, zijn ze gaar.
  8. Verwijder de aluminiumfolie en bak ze nog 3 tot 5 minuten door of tot de kaas bovenop lekker bruin is.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze nog even afkoelen voordat je ze serveert. Geniet ervan!

De voedingswaarden van de lekkerste gevulde paprika

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 277
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 24 gram

Tips voor het maken van de paprika’s

TIP 1: Vegetarisch alternatief
Vegetarisch gehakt heeft soortgelijke voedingswaarden als kalkoengehakt. Dit kan je dus prima gebruiken wanneer je een dagje minder vlees wil eten of wanneer er een vegetariër bij je op bezoek komt!

TIP 2: Extra groenten toevoegen
Heb je het idee dat het recept wat groenten mist? Geen zorgen! Je kan deze makkelijk toevoegen. Snijd een courgette en wat champignons in kleine stukjes en bak deze samen met het gehakt op. Courgette en champignons bevatten veel vitamines, maar in verhouding vrij weinig koolhydraten wat ze ideaal maakt om toe te voegen.

TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de paprika makkelijk bewaren voor een later moment. Laat de gevulde paprika volledig afkoelen en zet deze dan in een afgesloten container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Invriezen is niet lekker met dit recept, dus dat raad ik je af.

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 juli, 2023

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2025 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies