litteken borstvergroting

Litteken borstvergroting: Zo raakt je litteken niet meer zichtbaar!

Laatste update: 23 februari, 2021 | Geen reacties

Wanneer je er voor kiest om een borstvergroting te nemen, is dit natuurlijk een flinke ingreep. Het is daarom ook niet gek wanneer er een litteken achterblijft. Omdat niet iedereen even tevreden is met een litteken, zullen we vandaag kijken naar de behandeling van een litteken borstvergroting.

TIP van BGreat:
Wil jij graag jouw litteken zo goed mogelijk behandelen? Dit werkt het beste >

Hoe ontstaat een litteken borstvergroting?

Bij een borstvergroting ontstaat er vrijwel altijd een litteken. Dit komt doordat de chirurg tijdens de behandeling een deel van je borst open snijdt om hier een vulling in te plaatsen. Dit gebeurt heel exact en wordt daarna ook weer gehecht. Toch kan er na het helen een lijn achterblijven: het litteken.

Behandeling van het litteken

Wanneer je niet tevreden bent met het litteken dat achter blijft, zijn er een aantal dingen die je zelf kan ondernemen om deze te vervagen. Een litteken heeft ongeveer 2 jaar nodig voordat deze helemaal geheeld is. In deze twee jaar kan je dus meerdere acties ondernemen om het litteken minder zichtbaar te maken.

 • Houd het schoon. Het litteken kan gaan infecteren wanneer hier bacteriën of schadelijke stoffen in komen, zeker wanneer deze nog niet helemaal dicht is. Het is daarom belangrijk om het litteken goed schoon te houden met water. Gebruik geen alcohol of zeep hiervoor.
 • Masseer de plek. Een litteken kan vaak stroef aanvoelen. Om het te versoepelen, kan je de plek goed masseren met schone handen. Het litteken wordt hierdoor soepel.
 • Vermijd Uv-licht. We weten al dat Uv-licht niet goed is voor de huid, maar het kan ook schadelijk zijn voor littekens. Ze kunnen hierdoor verkleuren waardoor ze nog meer zichtbaar zijn. Bescherm ze dus goed en smeer eventueel veel zonnebrandcrème als ze in het licht komen.
 • Vermijd rekken. Veel in gewicht aankomen of intensief sporten zorgt ervoor dat de huid rekt. Wanneer dit gebeurt, komt er meer druk op de littekens te staan. Omdat dit een gehechte wond is, rekt het lastig mee en kan het breder worden.
 • Gebruik speciale zalf. Littekenzalf is een ideale manier om littekens te vervagen en soepeler te maken. Met de juiste crème heb je binnen een aantal dagen al een zichtbaar effect.

Top 3 litteken crèmes

Ik heb een aantal litteken crèmes voor je getest en de beste drie zal ik hieronder voor je beschrijven. Deze crèmes zijn erg effectief en dus het proberen waard!

1. Edulazalf

Ik ben ontzettend fan van Edulazalf. Dit wondermiddel geeft al binnen een paar dagen resultaat en laat je huid echt zachter aan voelen. Bovendien is het geheel op plantaardige basis gemaakt, dus komen er geen rare stoffen aan te pas. Edula is geschikt voor allerlei littekens, inclusief die van brandwonden. Een echte topper dus! Bekijk hier de reviews > 

Voordelen:

 • Op plantaardige basis
 • Geeft binnen een paar dagen resultaat
 • Geschikt voor brandwond littekens

 

Bestel hier direct de Edula zalf >

2. Dermatix Siliconengel

Dermatix is ook een echte aanrader. Deze zalf is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van littekens en zorgt daarbij voor een betere vochtbalans in je huid. Het voorkomt verdikking, vergroting en het excessief aanmaken van littekenweefsel. Bovendien is het ook geschikt om bij kinderen te gebruiken. Lees alle positieve reviews hier > 

Voordelen:

 • Speciaal ontwikkeld voor de behandeling van littekens
 • Herstelt de vochtbalans van je huid
 • Voorkomt verdikking

Bestel hier je Dermatix gel >

3. Biodermal Littekencrème

Ten slotte hebben we nog deze klassieker. Biodermal is eigenlijk erg simpel: het doet wat het zegt dat het doet. Wanneer je dus last van littekens hebt, helpt Biodermal om deze te vervagen en verzachten. De crème is op basis van voedende middelen, zoals vitamine E en meerdere oliën waardoor het je huid voedt. Bekijk hier de reviews > 

Bestel direct de goedkoopste Biodermal litteken crème >

Tot slot

Littekens zijn niks om je voor te schamen, zeker litteken borstvergroting. Wanneer je er toch last van hebt, kan zo’n crème in combinatie met onze andere tips goed helpen om het litteken te verzachten en vervagen. Bekijk ook onze andere lijsten eens!

De beste zonnebrandcrème voor het gezicht

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 23 februari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies