waterpokken littekens

Waterpokken littekens: de beste manier om er mee om te gaan

Laatste update: 13 januari, 2021 | Geen reacties

Vrijwel elk kind krijgt op een gegeven moment last van waterpokken. Deze ziekte ontstaat door een virus en gaat bijna altijd vanzelf weer over. Wanneer een kind echter veel aan de blaasjes krabt, kunnen er littekens ontstaan.

TIP van Timo:
Dit is de beste zalf om waterpokken littekens te behandelen zodat deze littekens niet meer zichtbaar zijn. Deze zalf heb je nodig >

Deze littekens blijven de rest van hun leven zichtbaar en is iets wat je als ouder graag wil voorkomen. Vandaag geven we je daarom alle informatie die je nodig hebt om waterpokken en de littekens te voorkomen en behandelen.

Kan je waterpokken voorkomen?

Waterpokken is een erg besmettelijk virus en kan bijna niet voorkomen worden. Dit komt omdat de symptomen pas na een aantal dagen na besmetting zichtbaar worden. Al ver voor die tijd kan je ook anderen besmetten. Het beste is daarom om waterpokken te behandelen in plaats van voorkomen.

Hoe ontstaan littekens bij waterpokken?

Er zijn twee manieren waarop er littekens kunnen ontstaan bij waterpokken.

  1. Doordat het kind aan de waterpokken krabt en ze kapot maakt
  2. Doordat de waterpokken ontsteken en een litteken achterlaten

Waterpokken kunnen erg gaan jeuken. Het is daarom heel normaal voor een kind om er aan te willen krabben. Wanneer het kind echter een blaasje open krabt, kan er een wondje ontstaan dat tot een litteken leidt. Het is belangrijk om de nagels van je kind schoon en kort te houden wanneer zij waterpokken hebben, zodat zij de kapotte blaasjes niet kunnen infecteren.

KORTOM:
Waterpokken kunnen erg gaan jeuken. Zodra een kind het blaasje open krabt, kan er een wondje ontstaan dat tot een litteken leidt.

Als er al een infectie van een blaasje heeft plaatsgevonden, is de kans groot dat er een litteken achterblijft. De beste manier om hier mee om te gaan is om direct na het helen van de wond een littekencrème aan te brengen. Dit voorkomt dat het litteken gaat trekken en helpt ook om het litteken te vervagen.

Hoe kun je littekens van waterpokken voorkomen?

Mocht jouw kind op het moment last hebben van waterpokken, volg dan onderstaande stappen om littekens te voorkomen [bron]:

  • Gebruik een verzachtende zalf zoals Edulazalf
  • Vermijd krabben
  • Zachte katoenen kleding zodat de huid niet geïrriteerd raakt
  • Een koel havermoutbad

Daarnaast kun je jouw kind ook laten vaccineren tegen waterpokken.

KORTOM:
Om de jeuk tegen te gaan kun je het beste een verkoelende / anti-jeuk crème gebruiken zodat de blaasjes niet open worden gekrabd.

Het behandelen van waterpokken littekens

Ik ben een grote fan van Edula zalf om littekens te vervagen. Zelf heb ik een aantal littekens waar ik deze zalf voor heb gebruikt en die zijn binnen een paar dagen al minder zichtbaar geworden.

Het voordeel van Edula is dat deze crème geschikt is voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden en met alle huidtypen. Het is daarom ook veilig om deze crème te smeren op de huid. Bovendien is de crème helemaal plantaardig, wat helpt om een gevoelige huid kalm te houden.

waterpokken littekens

Hier Bestel Je Edulazalf Het Goedkoopst >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 8 januari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies