Mango pudding met munt
Laatste update: 18 maart, 2019 | Geen reacties
Heb je al eens mango pudding geprobeerd? Ik weet zeker dat je dit heel erg lekker gaat vinden. De verse ingrediënten zorgen voor een ware smaakbeleving. Je kunt de pudding eten als tussendoortje of na de maaltijd.
Mango pudding
Dit mango pudding recept vergt een beetje geduld, maar dan heb je ook wat! Je kunt deze al eerder op de dag maken en daarna de koelkast het werk laten doen. Zodra je dan thuiskomt kun je genieten van deze heerlijke mango pudding!
Ingrediënten:
- halve mango
- 3 el Griekse yoghurt
- 0,5 tl gelatine
- 75 ml water
- verse munt
Bereidingswijze:
1. Schil en ontpit de mango en doe deze met 15 ml en 1 el Griekse yoghurt in de blender. Blend tot een mousse. Kook de rest van het water en zet de pan daarna van het vuur en voeg de gelatine toe.
2. Dit laat je 60 seconden staan en vervolgens doe je de mango mousse bij de gelatine en roer je dit door elkaar tot een gladde massa. De pudding doe je in een glas en zet je in de koelkast tot het gestold is.
3. Dit kan een paar uur duren. Als je het toetje voor het slapen gaan maakt kun je er de volgende dag van genieten. Zodra je het toetje wilt gaan eten voeg je nog 2 el Griekse Yoghurt aan de bovenkant van het glas toe.
4. Garneer met munt en eet smakelijk!
De voedingswaarden
Dit recept voor mango pudding is goed voor 1 persoon. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 50
koolhydraten: 10 gram
eiwitten: 6 gram
vetten: 7 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!