nagelriemolie

Nagelriemolie | Dit is waarom je het nodig hebt!

Laatste update: 17 mei, 2022 | Geen reacties

Je nagels zijn er niet alleen om te versieren, maar ze beschermen ook je handen. Daarom is het belangrijk om er goed voor te zorgen, het hele jaar door. Bij beschadigde nagels kan je namelijk vervelende infecties of wondjes oplopen. Daarnaast is het ook gewoon fijn om stralende en sterke nagels te hebben. Dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze breken. Je nagelriem hoort hier ook bij, al vergeten mensen dit deel nog wel eens. Juist daarom zal ik je vandaag van alles uitleggen over nagelriemen en wat nagelriemolie voor je kan doen.

Hoe ziet de opbouw van je nagels eruit?

Voordat we gaan kijken naar je nagelriem is het handig om te weten hoe je nagels zijn opgebouwd. Zo is het meest bekende gedeelte van je nagels de nagelplaat (nail plate). Deze bevat het grootste oppervlakte van je nagels en heeft een doorzichtige kleur. Het heeft een licht gebogen vorm, waardoor het mooi aansluit op je nagel plooien (nail folds) aan de zijkanten en onderkant van je nagels. De nagel plooi aan de onderkant van je nagel (proximal nail fold) vormt een beschermende laag, samen met je nagelriem (cuticle) omdat daaronder de nieuwe nagelcellen worden aangemaakt. Wanneer deze beschadigd raken, kan hier namelijk permanente schade aan ontstaan.

Net iets boven de nagelriem heb je een lichtroze/wit gedeelte van je nagel in de vorm van een halve maan. Dit wordt ook wel de lunula genoemd. Hier bevindt zich ook de matrix, dat bijdraagt aan de vorming van nieuwe nagels. Hieronder zit je nagelbed (nail bed). Dit vormt als het ware het spoor waarover je nagel zich voortbeweegt.

Ten slotte heb je nog de vrije rand (Onychodermal band). Dit is waar je nagel loslaat van het nagelbed. Daarom kleurt de nagel hier ook wit. Dit is ook het gedeelte dat je kan vijlen.

KORTOM:
De nagel bestaat uit de verschillende delen met elk een andere benaming en functie.

Waarom is je nagelriem zo belangrijk?

De reden dat je nagelriem zo belangrijk is, komt omdat het een beschermende functie heeft. Als je nagelriem beschadigd raakt, kan dit ervoor zorgen dat er bacteriën of andere schadelijke stoffen bij de nagelcellen terecht komen die de groei van je nagels in de weg kunnen staan. Door vaak aan je nagelriem te zitten, deze omhoog te duwen, of deze op een andere manier te bewegen, kan er schade ontstaan. Het is juist daarom belangrijk dat je er goed voor zorgt. Nagelriemolie kan hierbij de oplossing bieden.

KORTOM:
De nagelijk riem heeft een beschermende functie en houdt bacteriën en schadelijke stoffen tegen.

Wat doet nagelriemolie?

Nagelriemolie bestaat meestal uit plantaardige oliën en bevat soms ook extra vitamines. Doordat je nagels dagelijks in contact komen met allerlei schadelijke stoffen (zonlicht, harde zeep, viezigheid, eten, zuren, et cetera), kunnen er kleine beschadigingen aan je nagels ontstaan. Dit is normaal, maar het is daarbij wel nog van belang dat je hier goed mee omgaat. Wanneer je het namelijk negeert, kan deze schade verergeren. Nagelriemolie hydrateert je nagels en trekt goed in de huid en je nagels. Hier krijgt het de kans om je nagels te herstellen en verstevigen. Als een bijkomend voordeel krijg je daar dan vaak ook nog eens glanzende nagels van.

Nagelriemolie verbetert daarbij ook de circulatie rondom je nagels, waardoor er voldoende voedingsstoffen uit je lichaam bij terecht komen. Mochten je nagels dan iets missen (zoals bijvoorbeeld calcium), dan wordt dit snel weer aangevuld. Je nagels versterken hierdoor en je nagelriem blijft ook gezond, waardoor het beter in staat is om de matrix te beschermen.

Wanneer je nagelriemolie gebruikt, heb je slechts een paar druppeltjes nodig. Je nagels zijn niet zo groot en een paar druppels is daarbij al voldoende om ze goed te voeden. Je kan ze er met een dropper of een wattenstaafje op wrijven waarna je zelf je nagelriemen licht kan masseren om de olie er goed in te krijgen. Zorg er wel voor dat je schone handen hebt wanneer je dit doet!

KORTOM:
Nagelriemolie hydrateert de nagels en zorgt voor een sneller herstel van de nagels in combinatie met versteviging.

De beste nagelriemolie voor jouw nagels

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties op de markt dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Om ervoor te zorgen dat je een product van hoge kwaliteit in huis haalt, heb ik een top 3 opgesteld met de beste nagelriemolie van dit moment. Elke variant heeft weer z’n eigen voordelen en opbouw, dus lees snel verder!

 1. CB-Dadi’Oil 14,3 ml
 2. Herome Nagelriem serum
 3. Victoria Vynn™ Nagelriemolie

1. CB-Dadi’Oil 14,3 ml

Deze nagelriemolie bevat niet alleen avocado olie en olijfolie, maar ook CBD-olie. CBD is afkomstig van de hennep plant, maar bevat geen psychoactieve onderdelen. De olie helpt bij het verminderen van pijn, werkt ontstekingsremmend en zit vol met goede stoffen. Het is daarom ideaal bij het verzorgen van gezonde, maar ook al beschadigde nagelriemen. Lees hier 75 ervaringen van andere Dadi Oil gebruikers >

Voordelen:

 • Bevat CBD
 • Speciaal voor de nagelriem
 • Zowel voor gezonde als beschadigde nagels

nagelriemolie

Bestel hier Dadi Oil het goedkoopst >

2. Herome Nagelriemserum

Herome is goed geschikt wanneer je al (licht) beschadigde nagels hebt. Deze night repair helpt namelijk om kapotte of gescheurde nagels en nagelriemen te herstellen terwijl je slaapt. Ook kalmeert het de beschadiging waardoor je er minder last van zal hebben. Het bevat onder andere jojoba olie en amandelolie. Lees hier 33 ervaringen van andere Herome gebruikers >

Voordelen:

 • Speciaal voor kapotte nagels en nagelriemen
 • Bevat jojoba olie en amandelolie
 • Helpt gescheurde nagels te herstellen

Bestel hier Herome het goedkoopst >

3. Victoria Vynn™ Nagelriemolie

Ten slotte hebben we de nagelriemolie van Victoria Vynn. Deze olie is geschikt voor zowel gezonde als kapotte nagels en het bestaat wel uit 5 verschillende oliën. Daarnaast is het ook effectief bij gevoelige nagels of zelfs ingegroeide nagels. Ook helpt het bij het kalmeren van geïrriteerde nagels. Lees hier 3 ervaringen van andere Victoria Vynn gebruikers >

Voordelen:

 • Bevat wel 5 verschillende soorten olie
 • Geschikt voor gezonde en ongezonde nagels
 • Helpt ook bij ingegroeide nagels

Bestel hier Victoria Vynn het goedkoopst >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 5 april, 2021

Auteur

Rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies