De voordelen van online gezonde boodschappen doen!

Laatste update: 19 oktober, 2018 | Geen reacties

Online gezonde boodschappen doen – Het aantal online boodschappen groeit en dat is niet voor niks. Bijna alle grote supermarkten van Nederland, bieden deze service aan. Ontdek de voordelen van online boodschappen doen tegenover een bezoek aan de supermarkt.

Online gezonde  boodschappen doen

Wanneer je naar de supermarkt gaat, tref je de ene actie na de ander aan. Ook ruik je allerlei verse ingrediënten of het bakken van brood.

Het overkomt ons allemaal wel een keer, je koopt voedingsmiddelen waar je eigenlijk niet voor kwam. Supermarkten weten hier heel goed op in te spelen.

online gezonde boodschappen

De Belgische universiteit in Brussel heeft een interessant onderzoek gedaan. Het blijkt dat als je boodschappen gaat doen in de supermarkt, je meer ongezonde producten koopt, dan wanneer je online je boodschappen gaat doen.

Waarom koop je meer ongezonde producten in de supermarkt?

In de supermarkt staan producten strategisch opgesteld. Vaak is daar een actie aan gekoppeld. Zodra je het product ziet en goedkoper is dan normaal, ben je sneller geneigd het te kopen. Er zijn natuurlijk gevallen waarin het loont om dit te doen.

Maar lang niet altijd doe je er goed aan, om deze producten mee te nemen. Je geeft meer geld uit dan gepland en achteraf denk je, eigenlijk had ik het niet nodig.

Naast acties zorgen supermarkten ook voor de sfeer en de geur. Op drukke dagen worden verschillende producten bereid waardoor er een heerlijke geur vrijkomt. En dan heb je ook nog de mogelijkheid om te proeven.

Deze ”extra service” wordt slim aangepakt. Je raakt verleid en zo word je winkelkarretje voller en voller. Ook kun je de producten die je koopt in de winkel, direct opeten. Als je online je boodschappen gaat doen, moet je er op wachten.

De verleiding van het direct kunnen eten is vaak onweerstaanbaar. Hierdoor neemt de kans op impulsaankopen toe. Let er maar eens op als je de eerst volgende keer boodschappen gaat doen.

online gezonde boodschappen

De voordelen van online gezonde boodschappen doen

Wanneer je online boodschappen doet, zijn er een aantal dingen anders. Zo ruik je geen producten en raak je minder snel verleid. Daarnaast kun je veel beter omgaan met artikelen die in de reclame zijn.

Ook heb je de mogelijkheid om even de koelkast en voorraadkast in te duiken. Want ook al maak je een boodschappen lijstje, de kans ik groot dat je in de winkel te veel koopt.

Je kunt zien wat je in huis hebt, zodat je weet wat je bij moet bestellen. Een ander voordeel is dat je niet de deur uit hoeft. Niet iedereen vindt het boodschappen doen een leuk uitje. Vanuit thuis een bestelling plaatsen in daarom ideaal.

Online gezonde boodschappen doen kun je tegenwoordig bij de meeste supermarktketens. Het aanbod is groot met een snelle service.

online gezonde boodschappen

Hoe komen online gezonde boodschappen tot stand?

Doordat je online de afleiding van geur niet hebt, focus je je beter op de producten die je wilt kopen. Je besteld wat je nodig hebt en ook de kans op impulsaankopen is een stuk kleiner.

Stel je hebt bijvoorbeeld trek in een stuk chocolade, dan weet je dat erop op moet wachten. De kans is groot dat je er op dat moment minder zin in hebt. Hierdoor neemt deze gedachte weer af.

Dit is natuurlijk beter voor je gezondheid, figuur en portemonnee. Wanneer je een drukke planning hebt, kun je makkelijk gebruik maken van online boodschappen doen.

Als we dus alle voordelen op een rij zetten, heeft online gezonde boodschappen doen niet alleen met gemak te maken. Je gaat ook veel bewuster om met je aankopen :-)!

Nog een belangrijke tip!

Of je nu online gezonde boodschappen gaat doen of in de winkel, zorg dat je een volle maag hebt. Wanner je namelijk met honger gaat inkopen, vergroot je de kans dat je te veel koopt. Dit is natuurlijk zonde van je geld.

Online gezonde boodschappen

Conclusie online gezonde boodschappen doen

Het kan zijn dat je boodschappen doen in de winkel, een gezellig uitje vindt. Als je je dan ook nog eens goed kan beheersen, raad ik je zeker aan om dit te blijven doen.

Heb je er meer moeite mee om impulsaankopen te verslaan, probeer dan een keer het online boodschappen doen uit. Ook wanneer je niet veel tijd hebt, is het interessant om van deze service gebruik te maken.

Je mag jezelf natuurlijk best een keertje verwennen. Dus een reep chocolade in je online of offline winkelmandje, is op zijn tijd prima!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 20 mei, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies