oud litteken ontstoken

Oud litteken ontstoken? Dit is de oplossing!

Laatste update: 17 januari, 2024 | Geen reacties

Vrijwel iedereen heeft littekens, jong of oud. Het is nu eenmaal onderdeel van je leven en het laat zien wat je allemaal hebt meegemaakt. Soms komt het echter wel eens voor dat een oud litteken ontstoken raakt. Dit kan door meerdere factoren ontstaan en is geen reden tot paniek. Ik zal je uitleggen hoe je het beste een ontstoken litteken kan behandelen en voorkomen.

Tip van Timo:
Wil jij direct een oud ontstoken litteken behandelen? Gebruik deze zalf

Wat is een oud litteken?

Littekens hebben soms jaren nodig om volledig te vormen. Daarom kan je ze verdelen in twee verschillende groepen: nieuwe littekens en oude littekens. Een nieuw litteken is een litteken die tot twee jaar oud is. Deze littekens zijn nog “vers” en kunnen ook makkelijker vervagen met de juiste behandeling. Oude littekens zijn al volledig gevormd en zullen niet snel meer veranderen. Je kan ze echter wel nog vervagen met behulp van een goede crème.

KORTOM:
Een oud litteken is al volledig gevormd en zullen niet meer snel veranderen.

Oud litteken ontstoken

Wanneer je oude litteken begint te jeuken, rood wordt, of zelfs een wondje heeft, kan dit door meerdere oorzaken zijn ontstaan. Jeuk ontstaat voornamelijk wanneer de lucht erg droog en koud is. Littekens bestaan namelijk uit dood weefsel en kunnen geen vocht vasthouden zoals de rest van je huid dat wel kan. Onderzoek heeft aangetoond dat het smeren van een vette zalf al kan helpen om de vochtbalans te herstellen en het litteken te vervagen.

Een rood of ontstoken litteken kan ontstaan wanneer de huid te veel gerekt is, waardoor het litteken niet goed mee kon rekken. Het is hierbij van belang om het litteken goed soepel te maken met behulp van een fijne zalf. Als het litteken bloedt, kan er meer aan de hand zijn, zoals een voedingsstoffen tekort. Het is dan verstandig om naar de huisarts te gaan.

KORTOM:
Een rood of ontstoken litteken kan ontstaan wanneer de huid te veel gerekt is, waardoor het litteken niet goed mee kon rekken.

Ontstoken litteken behandelen

Mijn favoriete manier van het behandelen van gezonde en ontstoken littekens is door middel van Edula zalf. Deze zalf zorgt er namelijk voor dat de huid soepel blijft en ook goed vocht vast kan houden. Dit verkleint de kans dat je litteken gaat ontsteken. Is je litteken wel ontstoken, dan helpt deze zalf om het helingsproces te versnellen, zodat je er zo min mogelijk last van over houdt.

Al binnen een paar dagen zie je het effect van de Edula zalf, waardoor je weet dat het werkt. Lees hier ervaringen van andere gebruikers >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 januari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies