pompoen brownie

De smeuïgste pompoen brownie van het moment

Laatste update: 11 januari, 2022 | 2 reacties

Als ik ergens dol op ben, dan zijn het wel brownies. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten, je kan ze met verschillende ingrediënten klaarmaken en ze zijn altijd lekker. Juist daarom wilde ik deze week wat nieuws proberen en besloot ik om deze pompoen brownie te maken. Deze gebakjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook geheel plantaardig! Dat geeft je een mooie break van de dagelijkse eieren. Geniet ervan en laat me weten wat je er van vindt!

  • Gebak
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Aantal porties: 16 brownies
  • Koolhydraten per portie: 8,4 gram

Tip van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen? Gebruik dit

Ingrediënten voor de pompoen brownie

Voor de brownie:

  • 220 gram pompoen puree (vers of kant-en-klaar)
  • 250 gram amandelpasta of een andere notenpasta
  • 125 ml suikervrije zoetstof
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram pure cacao
  • 1 tl koekkruiden
  • Optioneel: 50 gram suikervrije chocolate chips

Voor het glazuur:

  • 70 gram amandelpasta of een andere notenpasta
  • 1 el kokosolie
  • 1 el pompoenpuree
  • Optioneel: koekkruiden naar smaak
  • Optioneel: suikervrije zoetstof naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een vel bakpapier in een ovenschotel neerlegt.
  2. Begin met het maken van de brownie. Doe de pompoenpuree, amandelpasta, zoetstof en vanille in een kom en mix alles goed door elkaar.
  3. Voeg daarna, al roerende, de cacao en koekkruiden toe. Als je er chocolate chips aan toevoegt, kan je deze nu ook erdoorheen roeren.
  4. Schep het brownie beslag in de ovenschotel en bak deze zo’n 20 tot 25 minuten in de oven. Laat het daarna minimaal 15 minuten afkoelen.
  5. Intussen maak je het glazuur. Meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar tot het een glad beslag vormt. Verdeel deze over de koele brownies. Let op dat het glazuur niet zal verharden, maar zacht blijft. Ook is het belangrijk dat de brownies echt koel blijven.

De voedingswaarden

Aantal porties: 16
Calorieën per portie: 155
Koolhydraten: 8,4 gram
Vetten: 13,3 gram
Eiwitten: 5,6 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoe kom ik aan pompoenpuree? Soms kan je pompoenpuree kopen bij het bak gedeelte van de supermarkt. Een Amerikaanse supermarkt (of een supermarkt met een Amerikaanse afdeling) verkoopt het vaak ook. Je kan het ook zelf maken door je pompoen te grillen of koken en daarna te pureren.
  • Zijn de brownies gezond? Brownies zijn, net als veel ander gebak, niet super gezond. Doordat er pompoen in zit bevat het wel meer vitamines dan normaal. Ook vallen de voedingswaarden erg mee. Je hoeft je dus zeker niet schuldig te voelen over het eten van één of twee brownies!

Tips voor het maken van de pompoen brownie

TIP 1: Hard glazuur
Wil je toch liever een hardere laag glazuur? Voeg dan wat harde kokoscrème toe in plaats van kokosolie. Dit stolt wanneer het koelt, waardoor het glazuur ook een stuk harder wordt. Mogelijk heb je hier wel 2 el van nodig in plaats van 1.

TIP 2: Bewaar ze voor later
Je kan de brownies makkelijk voor later bewaren door deze in te vriezen. Ze blijven wel tot 3 maanden goed in de vriezer. Ook kan je ze 5 dagen in de koelkast is een afgesloten bakje bewaren.

TIP 3: Experimenteer met smaken
Voor dit recept gebruiken we een gewone vanillesmaak, maar je kan natuurlijk ook experimenteren met verschillende smaken. Voeg bijvoorbeeld eens wat amandelsmaak toe, of juist de smaak van rum. Zo krijg je allerlei nieuwe variaties op hetzelfde recept!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 11 januari, 2022

Auteur

Rozemarijn

2 reacties op "De smeuïgste pompoen brownie van het moment"

  1. Petra schreef:

    De suikervrije zoetstof, mag dat ook rauwe honing zijn of een zoetstof in poedervorm?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Petra,

      Dat mag zeker! Rauwe honing bevat echter wel iets meer koolhydraten dan suikervrije zoetstof. Wanneer dat voor jezelf geen probleem is, maakt dat gelukkig niks uit. Het is slechts een kleine hoeveelheid en in snacks kan dat op z’n tijd geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies