pompoenpitten roosteren

Pompoenpitten roosteren doe je zo!

Laatste update: 26 januari, 2021 | Geen reacties

Wanneer je trek hebt in een lekker tussendoortje, kan je het beste kiezen voor een vullende snack met veel voedingswaarden. Zo voorkom je dat je later nog meer honger krijgt. Ik ben zelf erg fan van deze geroosterde pompoenpitten. Probeer ze ook eens!

  • Tussendoortje
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 12
  • Koolhydraten per portie: 1 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten

  • 100 gram pompoenpitten, rauw
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl ras el hanout poeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze pompoenpitten roosteren

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een bakpapier vel op een bakplaat legt.
  2. Vervolgens was en droog je de pompoenpitten.
  3. Doe ze daarna in een kom en meng de olijfolie, knoflookpoeder, ras el hanout, peper en zout erdoorheen.
  4. Verspreidt de zaden over de bakplaat en bak ze zo’n 15-20 minuten totdat ze lekker krokant zijn.
  5. Laat de zaden ten slotte afkoelen voordat je ze eet. Zo kan je de beste pompoenpitten roosteren!

De voedingswaarden

Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 53
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 5 gram
Eiwitten: 2 gram

Trek in nog meer tussendoortjes? Maak deze gerechten ook eens!

Chocolade energie bommetjes

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 januari, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies