Pompoenpitten roosteren doe je zo!
Laatste update: 26 januari, 2021 | Geen reacties
Wanneer je trek hebt in een lekker tussendoortje, kan je het beste kiezen voor een vullende snack met veel voedingswaarden. Zo voorkom je dat je later nog meer honger krijgt. Ik ben zelf erg fan van deze geroosterde pompoenpitten. Probeer ze ook eens!
- Tussendoortje
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 12
- Koolhydraten per portie: 1 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 100 gram pompoenpitten, rauw
- 1 el olijfolie
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl ras el hanout poeder
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze pompoenpitten roosteren
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een bakpapier vel op een bakplaat legt.
- Vervolgens was en droog je de pompoenpitten.
- Doe ze daarna in een kom en meng de olijfolie, knoflookpoeder, ras el hanout, peper en zout erdoorheen.
- Verspreidt de zaden over de bakplaat en bak ze zo’n 15-20 minuten totdat ze lekker krokant zijn.
- Laat de zaden ten slotte afkoelen voordat je ze eet. Zo kan je de beste pompoenpitten roosteren!
De voedingswaarden
Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 53
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 5 gram
Eiwitten: 2 gram
Trek in nog meer tussendoortjes? Maak deze gerechten ook eens!