Positief denken tips

Positief denken – Ervaar direct meer vrijheid en geluk!

Laatste update: 28 maart, 2019 | Geen reacties

Positief denken is een waardevolle eigenschap. Wanneer je positief door het leven gaat ben je gelukkiger en ervaar je meer vrijheid. Je kunt onbelangrijke dingen makkelijker los laten en je hebt controle over je gedachte. In dit artikel ontdek je waardevolle tips waardoor positief denken makkelijk wordt!

Positief denken tips – Ervaar meer vrijheid en geluk

Wanneer je een fijne vibe te pakken hebt, voel je je energierijk en gelukkig. Je gedachte staan op de positieve stand en het liefst wil je dit gevoel voor altijd ervaren. Het leven zou het leven niet zijn, als er naast goede tijden ook minder goede tijden staan. Er gebeuren nu eenmaal dingen waar je geen grip op hebt. Positief denken is op deze momenten enorm belangrijk. Weet dat positief denken niets te maken heeft met het weg stoppen van emoties. Hier vertel ik je straks meer over.

Positief denken

De kracht van positief denken

Een positieve gedachten zorgt voor oplossingen en mogelijkheden. Je bent beter bestand tegen de ”negatieve treinreis”. Een negatie treinreis wilt zeggen dat je je laat meeslepen door foute gedachten. Je denkt na over dingen waarvan je niet weet of het klopt. Je maakt er als het ware je eigen verhaal van.

Positiviteit zorgt voor heldere gedachte en een vindingrijke oplossing. Je houd je brein creatief en zorgt ervoor dat je niet wordt meegesleurd door emoties en angsten. De kracht van positief denken is enorm en onmisbaar in het dagelijkse leven!

De effecten van positief denken

Doordat je positief in het leven staat, ontstaan er een hoop waardevolle effecten die je dagelijks nodig hebt. Hieronder lees je welke voordelen positief denken met zich mee brengt:

⇒ Je kunt veel beter omgaan met stress
⇒ Je krijgt veel meer energie
⇒ Problemen los je veel sneller op
⇒ Immuunsysteem en weerstand nemen toe
⇒ Meer positieve gevoelens en emoties

Zoals je kunt zien geef je niet alleen je mindset een boost met positief denken maar ook je lichaam. Je gedachten en lijf staan namelijk met elkaar in verbinding.

Positief denken vs Emoties

Positief denken heeft niets te maken met het wegstoppen van emoties. Er gebeuren nu eenmaal dingen die verdriet of pijn met zich meebrengen. Negatieve emoties zijn er! Wat alleen wel belangrijk is, is dat je je niet moet laten domineren door negatieve gedachten. Het betekend niet dat je moet goedkeuren wat er gebeurd is, maar dat je zoekt naar een oplossing of het een plek geeft om het te laten ”rusten”. We weten inmiddels dat een positieve gedachte zorgt voor oplossingen en mogelijkheden.

Tips positief denken – hoe doe je dat?

Positief denken kun je leren toepassen tijdens verschillende omstandigheden. Je kunt de volgende tips direct gebruiken zodat je er werkt van kunt maken. Neem ze rustig in je op en vernietig negativiteit!

Positief denken

1. Richt je op dingen die goed gaan

Tegenwoordig wordt de nadruk gelegd op dingen die fout gaan. Hierdoor ontstaat de ene negativiteit na de andere. Dis niet goed voor je gemoedstoestand. Ook om je heen gebeurt dit. Kijk maar bijvoorbeeld na de media. Het grotendeels is het negatief nieuws wat 9 van de 10 keer over anderen gaat. Wanneer je hier te vaak na kijkt, ga je erin mee en dat heeft invloed op je gevoel en mindset.

Richt je voortaan op de dingen die goed gaan. Vooral de dingen die in je eigen leven goed gaan! Je krijgt hierdoor meer zelfwaardering en ook ben je trots op de dingen die je hebt bereikt. Je kunt er ook een lijstje van maken. Zo kun je altijd terug kijken na de dingen waar je trots op bent.

2. Realiteit kun je veranderen

Een vaste realiteit is er niet. Iedereen heeft een andere realiteit en die je kun zelf veranderen. Wanneer je positiever denkt zal de realiteit er positiever uit zien. Je hebt dit dus voor grotendeels zelf in de hand. Wanneer je dat niet doet krijg je met die vervelende negatieve trein je te maken. Je krijgt een onwerkelijke realiteit die je jezelf inpraat. Voorkom dit door positief te blijven en zodat je de lead in eigen ”hand” hebt.

3. Dankbaar

Dankbaar zijn is enorm waardevol om positief te blijven. We zien allemaal wel een keer op tegen bepaalde dingen. Zo kan het zijn dat je het vervelend vind om boodschappen te doen. Je ziet de lange rij al voor je en laat staan de hele route die je moet afnemen door de winkel. Zo als je ziet benoem je vooral de negatieve onderwerpen van boodschappen doen.

Je kunt het ook van een positieve kant bekijken. Wees dankbaar dat je boodschappen kunt doen. Dit kan op alle manieren. Van het bedrag dat je kunt besteden maar ook de dankbaarheid dat je de energie hebt om de deur uit te kunnen gaan. Dat je de vrijheid hebt om zelf te kunnen kiezen wat je koopt/eet. Je zult zien dat je veel gelukkiger door de winkel heen rent.

Dit is slecht een klein voorbeeld. Je kunt namelijk voor van alles dankbaar zijn. Ook kun je dingen opschrijven waar je trots en dankbaar voor bent. Hierdoor ontstaan positieve gevoelens en gedachten.

4. De mensen om je heen

Het is waar, positief en negatief denken is absoluut ”besmettelijk”. Wanneer je omringd bent met negatieve mensen, gaat je eigen mindset ook negatief denken. Probeer daarom zo veel mogelijk met positieve mensen te zijn. Ze geven een positieve draai aan hun eigen leven en dat zorgt ervoor dat je zelf ook eerder positiviteit ervaart. Daarnaast is het stukken gezelliger als je samen er het beste van wilt maken.

5. Negatief denken kun je sturen

Er kunnen uiteraard negatieve gedachten ontstaan. Herken deze gedachten en stuur ze richting de positieve gedachten. Hoe sneller hoe beter. Je kunt bijvoorbeeld nadenken over een oplossing. Zodra je dit met een frisse gedachte doet, ben je de – daar is ie weer – negatieve trein een stap voor!

Positief denken training

De bovenstaande tips kun je trainen. Door dit dagelijks toe te passen, ben je veel sneller bij een positieve gedachte. Je ervaart meer geluk en meer vrijheid. Negatieve gedachten belemmeren namelijk de vrijheid om dingen te doen. Ook geniet je stukken minder. Ga daarom aan de slag EN WORDT EEN MASTER in positief denken.

Tot slot

Heb je nog vragen of goede tips? Dan kun je onderaan in dit artikel een reactie plaatsen. In de meeste gevallen kom ik er dezelfde dag nog op terug. Bekijk ook mijn andere artikelen over een positieve en krachtige mindset!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 18 juli, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies