puistjes rond de mond

Puistjes rond de mond: hoe kom je er vanaf?

Laatste update: 28 februari, 2021 | Geen reacties

Iedereen heeft wel een last van puistjes. Dat neemt echter niet weg dat ze vervelend zijn. Wanneer je langdurig last hebt van puistjes rond de mond kan dit invloed hebben op je zelfvertrouwen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je ze het beste kan aanpakken. Dat zal ik je hier gaan uitleggen.

TIP van BGreat:
Wil jij direct van je puistje af? Dit middel werkt het beste >

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes ontstaan wanneer je huid te veel talg produceert. Dit komt veel voor tijdens de pubertijd, wanneer mensen veel hormonale schommelingen ervaren. Bij te veel talg, kan een talgklier verstopt raken waardoor er een mee-eter ontstaat. Als deze ontsteekt ontstaat er een puistje.

Het goede nieuws is dat ongezond eten niet snel zal bijdragen aan het ontstaan van puistjes. Hier is te weinig bewijs van. Toch is het belangrijk om gezond te eten omdat je huid dan ook gezonder blijft en minder snel een teveel aan talg zal produceren.

Door de invloed van hormonale schommelingen, zijn mensen die menstrueren, in de menopauze zitten, of andere hormonale klachten hebben vatbaarder voor het ontstaan van puistjes dan anderen.

KORTOM:
Bij te veel talg, kan een talgklier verstopt raken. Hierdoor ontstaat er een mee-eter. Als de mee-eter ontsteekt ontstaat er een puistje.

Hoe kom je ervan af?

Veel mensen kiezen ervoor om hun puistjes uit te knijpen wanneer ze er een ontdekken op hun gezicht. Toch is dit niet de beste optie, omdat je zo het probleem niet oplost, maar zelfs erger kan maken.

Een goed begin is om je gezicht goed schoon te houden met water. Zeep is hierbij niet nodig omdat dit je huid alleen maar kan irriteren. Ook is het belangrijk om je gezicht zo nu en dan rust te geven als je veel make-up draagt. Dan heeft je huid de tijd om te herstellen tussen het dragen door.

Er bestaan tegenwoordig veel crèmes en zalven die je helpen om de talgproductie in je gezicht te verminderen. De één is effectiever dan de ander, maar persoonlijk ben ik een grote fan van een bepaald merk: Edula.

KORTOM:
Houd je gezicht schoon met water en gebruik een zalf die de huid tot rust brengt en hersteld.

Edulazalf

Edulazalf is een zalf die op basis van een goudsbloem tinctuur is gemaakt. De goudsbloem is een natuurlijk product en werkt ontstekingsremmend, wat precies is wat we willen. Bovendien is de zalf uitermate geschikt voor het herstellen van de huid. Zo helpt het om de huid te hydrateren, vermindert het zichtbare oneffenheden zoals littekens en schaafwonden en bevorderd het herstelproces van de huid.

Dankzij de plantaardige basis, is deze zalf geschikt voor elk huidtype en voor elke leeftijd. Je mag het dagelijks gebruiken en zal binnen een aantal dagen al verschil merken op je huid. Puistjes rond de mond hebben geen kans bij deze zalf, en jij zal je ook een stuk beter voelen. Lees hier 6 reviews >

puistjes rond de mond

Bestel hier Edulazalf het goedkoopst >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 februari, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Reviews Verzorging

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies