romig gehakt en pecan ovenschotel

Romige gehakt ovenschotel met pecannoten

Laatste update: 12 mei, 2021 | Geen reacties

Heb je wel eens een combinatie van pecannoten en gehakt gegeten? Ik ook niet, voordat ik dit recept probeerde. De knapperige noten passen echter perfect bij de zachte en romige textuur van het gehakt in deze ovenschotel. Het is een flink recept, maar wanneer je de romige gehakt en pecan ovenschotel maakt, kan je er niet meer van af blijven! Lees snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 12
  • Koolhydraten per portie: 7 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten

  • 900 gram rundergehakt
  • 650 gram bloemkoolrijst
  • 60 gram bladspinazie
  • 100 gram ui, fijngesneden
  • 230 ml room
  • 100 gram pecannoten
  • Een handvol verse tijm
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 6 plakken bacon
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze romige gehakt en pecan ovenschotel

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden waarna je een ovenschotel invet.
  2. Intussen verhit je een koekenpan met wat olie en bak je hierin het gehakt.
  3. Wanneer het gehakt bruin is, voeg je de uien toe en kruid je het met zout en peper naar smaak. Bak de uien ongeveer 8 minuten, tot zij glazig zijn en voeg daarna de spinazie toe aan de mix.
  4. Vervolgens doe je de bloemkoolrijst erbij als de spinazie zacht is geworden. Roer goed en voeg de kruiden en tijm toe.
  5. Wanneer het meeste vocht uit de bloemkool is verdampt, schenk je de room erbij. Roer een aantal keer goed totdat het geheel romig en wat dikker is geworden. Haal daarna de pan van het vuur en schep de inhoud in de ovenschotel.
  6. Vervolgens verkruimel je de baconplakjes en de pecannoten en verdeel je deze over de bovenkant van de ovenschotel.
  7. Ten slotte zet je de ovenschotel voor 10-15 minuten in de oven en serveer je deze met eventueel wat salade. Geniet van de romige gehakt en pecan ovenschotel!

De voedingswaarden

Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 200
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 12 gram

Trek in nog meer gerechten met pecannoten? Kijk dan ook eens naar dit recept!

Koolhydraatarme taart met chocolade en pecan

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 mei, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies