Slecht In Slaap Komen – Snel in slaap vallen doe je zo!

Laatste update: 19 oktober, 2018 | Geen reacties

Slecht in slaap komen is frustrerend! De dag erna voel je je moe en zit je vaak niet lekker in je vel. Gelukkig zijn er doeltreffende tips waardoor je sneller in slaap valt. Lees dit artikel aandachtig door zodat je geen enkele stap overslaat. Je krijgt er namelijk een gezonde nachtrust voor terug!

Slecht in slaap komen – Doeltreffende sneller slapen tips

Wist je dat een mens gemiddeld een derde deel van zijn leven, slapend doorbrengt. Slaap hebben we dagelijks nodig om fit en alert te zijn. Het is zelfs van levensbelang!

Ruim 60% van de Nederlanders kan slecht in slaap komen. Het komt dan ook vaker voor dan we denken. Hier kunnen uiteraard allemaal redenen voor zijn. Welke reden je ook hebt, een oplossing is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Om erachter te komen waarom je slecht in slaap komt, kijken we allereerst naar de achterliggende reden. Wanneer je deze namelijk oplost, is de kans groot dat je sneller in slaapt valt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er geen achterliggende reden is. Ook dan heb ik doeltreffende sneller slapen tips voor jou!

Slecht in slaap komen

Oorzaken slecht slapen?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je slecht slaapt. Zo kun je je niet goed voelen of heb je last van een verkoudheid, griep of andere lichamelijke klachten. Zodra deze klachten voorbij zijn, is de kans groot dat je nachtrust weer in orde is.

Je bent natuurlijk niet voor niets op dit artikel terecht gekomen. Waarschijnlijk kom je al enige tijd slecht in slaap en wil je hier graag een oplossing voor. Om je zo goed mogelijk te helpen kijken we naar nog een paar andere mogelijke oorzaken, van slecht in slaap komen.

Herken je jezelf in een van de volgende oorzaken?

  • Dagelijkse Stress
  • Stress op het werk
  • Financiële problemen
  • Relatie problemen
  • Lichamelijke problemen
  • Geen van allen

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat de bovenstaande oorzaken, het meest voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je sneller in slaap valt, is het belangrijk om deze oorzaken op te lossen.

Zo ontstaat er innerlijke rust! Het klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar het is een belangrijke stap die je moet nemen. Achteraf denk je had ik het maar eerder gedaan.

Een te grote stap

Het kan misschien een te grote stap zijn, om oorzaken van hierboven op eigen houtje aan te pakken. Je hebt een soort van stappenplan nodig, om hier actie in te ondernemen.

Wanneer je niet goed weet hoe je dit voor jezelf moet aanpakken, deel ik later in dit artikel een programma waarin je volledige begeleiding krijgt. Niet alleen je nachtrust verbetert maar ook je gezondheid, werkdruk, relatie en privéleven.

Slecht in slaap komen door stress #1 oorzaak

slecht in slaap komen

Graag wil ik de nummer 1 oorzaak van slecht in slaap komen namelijk stress, apart behandelen. Stress is misschien wel het meest ongezonde probleem dat je kunt hebben. Het is een aanslag op je lichaam!

Iedereen ervaart stress maar er mee om kunnen gaan is weer wat anders. Stress moet je namelijk van je af kunnen zetten. Het is logisch dat dit de ene dag beter gaat dan de andere.

Wanneer je niet op tijd aan de bel trekt, ervaar je continue stress. Je bent gespannen, geïrriteerd en slapen gaan lukt niet. Begin daarom met het confronteren van je stress. Waar kom het precies vandaan en wat kun je ertegen doen. Denk vooral in oplossingen en niet in problemen!

Moeite met in slaap vallen

Wanneer je besluit om te gaan slapen, dan is het belangrijk om je hierop te focussen. Er zijn namelijk een aantal ”boosdoeners” die je nachtrust verstoren. Ze verbreken met name de aanmaak in melatonine.

Melatonine is een lichaamseigen hormoon dat ervoor zorgt dat je in slaap valt. Zodra je moe begint te worden is je melatonine niveau gestegen. Melatonine is gevoelig voor licht en dat betekent dat deze stof afgebroken wordt, wanneer er te veel licht aan je ogen word blootgesteld.

Hou daarom rekening met de volgende melatonine brekers. Probeer het maar eens uit en je zult zien dat je sneller in slaap valt!

1. Vermijd telefoon gebruik in bed

Het licht van je mobiel breekt namelijk je melatonine af. Ook maakt je lichaam melotinine hierna minder makkelijk aan. Zodra je je telefoon weg legt kom je moeilijk in slaap. Ook heb je allerlei prikkels binnen gekregen. Tegenwoordig kun je de nightshift stand gebruiken maar ook deze raad ik je af.

Slapen is ontzettend belangrijk en daar is melatonine voor nodig. Wees consequent en gebruik geen mobiel als je naar bed gaat om te slapen.

2. Standby lampjes

Deze lampjes lijken misschien onschuldig maar dat zijn ze niet. Deze kleine lichtjes breken het melatonine niveau af. Ook tijdens je slaap. Het zorgt ervoor dat je minder diep slaapt en eerder wakker kunt worden. Zet apparatuur uit of plak er een stickertje overheen. Vaak zijn het de kleine aanpassingen die voor een groot verschil kunnen zorgen!

slecht in slaap komen

3. Verkeerde voeding

Ook het eten van verkeerde voeding kan je melatonine afbreken. Het gaat met name om de suikerhoudende voeding en dranken. Nu is een blokje chocolade niet erg maar een hele reep of blikje cola voor het slapen gaan wel!

Je krijg te veel suikers binnen waardoor je onnodig wakker blijft. Je melatonine blijft hierdoor uit en zodra je in bed gaat liggen kun je niet slaap komen. Het gevolg hiervan is dat je je telefoon erbij neemt en je weer een aantal uur verder bent, voordat je daadwerkelijk in slaap valt.

Gezonde voeding voor slapen gaan

Ik heb een handig lijstje gemaakt met producten, waar je een goede nachtrust van krijgt. Je kunt deze voedingsmiddelen in de avond of voor het slapen gaan eten.

1. Eetlepel hummus met komkommer
2. Een volkorencracker met kaas
3. Banaan met pindakaas
4. Noten
5. Yoghurt met bosbessen
6. Pure chocolade
7. Licht gezoet of licht gezouten popcorn
8. Thee

Slecht slapen tips

Er zijn genoeg tips te vinden op het internet. Van schaapjes tellen, met je ogen rollen, een goede kamertemperatuur tot ademen door je linker neusgat. Persoonlijk vind ik dat het tijd wordt om alleen de allerbeste slaap tips met je te delen.

Daarnaast is het aan jou de keus, wat je ervoor over hebt om een goede nachtrust te ervaren. Ik wil je namelijk voorstellen aan Perfect Slapen In 7 Stappen.

slecht in slaap komen

Dit complete stappenplan zorgt ervoor dat je weer op een gezonde manier, je nachtrust terug krijgt. Perfect Slapen In 7 Stappen is het meest succesvolle programma dat je kunt gebruiken, om van slaapproblemen af te komen.

Wanneer de meeste tips die je al kent niet helpen en je hulp nodig hebt van een expert, raad ik je aan om de website van Perfect Slapen In 7 Stappen te bekijken. Je kunt dit stappenplan met 90 dagen garantie proberen.

Ben je namelijk om wat voor een rede dan ook niet tevreden, krijg je je aankoop bedrag terug. Lees ervaringen van anderen over dit programma zodat ook jij het vertrouwen krijgt om van je slaapproblemen af te komen. => Ga Naar Perfect Slapen In 7 Stappen

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen. Ik help je graag verder zodat jouw nachtrust weer tip top in orde komt!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 8 september, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies