Venkel recept: Carpaccio met venkel en pijnboompitten
Laatste update: 31 december, 2021 | Geen reacties
Ben je gek op de smaak van venkel en wil je eens een lekker venkel recept maken? Kies dan voor dit carpaccio recept met venkel en pijnboompitten. Venkel is een groente waar je misschien niet direct aan denkt bij het maken van een lekker recept. Toch is deze veelzijdige groente super lekker in heel veel gerechten en een echte smaakmaker.
Tip van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je gemaakt met de lekkerste recepten. Klik hier
Venkel recept
Carpaccio is een echte klassieker als gezond voorgerecht of tijdens de lunch. Met venkel wordt deze lekkernij nog lekkerder én gezonder.
Wist je dat venkel effectief is in de oplossing van spijsverteringsproblemen? Daarnaast heeft venkel een zuiverende werking en is het tegelijkertijd een echte mond verfrisser.
Reden te meer dus om aan de slag te gaan met dit venkel recept in combinatie met carpaccio en pijnboompitten. Eet je met vrienden of familie? Zorg dat dat je genoeg maakt want iedereen gaat dit lekker vinden!
De voedingswaarden
Carpaccio is van nature al heerlijk mager vlees. In combinatie met venkel en pijnboompitten wordt dit recept ook nog eens super lekker én gezond! De voedingswaarden voor dit venkel recept voor 4 personen is gebaseerd op 1 portie:
Calorieën: 250
Vetten: 17
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 2
Wat heb je nodig?
- ½ venkel
- 1 mespunt Franse mosterd
- ½ citroen
- 4 porties rundercarpaccio
- 2 eetlepels kappertjes
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- IJsblokjes
Hoe maak je dit venkel recept?
1. Schil de venkelknol en schaaf deze in flinterdunne plakjes. Doe wat ijsblokjes in een bakje met water en laat de venkel schijfjes hier ongeveer 30 minuten in liggen. Zo worden ze lekker crispy.
2. Halveer de citroen en knijp 1 helft uit boven een bakje. Meng dit met de olijfolie en de mosterd voor de dressing. Dit kun je naar smaak nog aanvullen met wat peper en zout.
3. Pak 4 borden en verdeel hierover de rundercarpaccio in gelijke hoeveelheden. Sprenkel nu de dressing over het vlees.
4. Pak de venkel uit het bakje met water en ijs en maak de schijfjes een beetje droog met een keukenpapiertje. Even uit laten lekken op het papier kan ook.
5. Verdeel de venkel nu over de 4 borden en bestrooi ze ieder met de kappertjes. Eventueel kun je hier nog wat gemalen peper aan toevoegen voor een extra pittige bite.
6. Rooster wat pijnboompitten in een pannetje en garneer hiermee de carpaccio. Eet smakelijk!