Zelf vleessalade maken? Probeer dan eens dit recept!

Laatste update: 29 augustus, 2024 | Geen reacties

Ben je dol op vleessalade? Met dit recept maak je zelf een traditionele salade met aardappel en vlees zonder toegevoegde zouten. Het is een gezondere optie, omdat te veel zout nadelige effecten voor je lichaam kan hebben. Deze vleessalade is perfect als tussendoortje op de boterham of tijdens de lunch. Het is eenvoudig zelf te maken en veel gezonder en lekkerder dan de varianten die je in de winkel koopt.

Geniet van heerlijke voedzame maaltijden en verlies zichtbaar gewicht in 30 dagen.
Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!
👉 Begin Nu

Wat is vleessalade?

Misschien denk je dat vleessalade niet echt past in een verantwoord eetpatroon, maar dat valt reuze mee. Het enige waar je op moet letten is de toevoeging van mayonaise. In plaats van mayonaise kun je ook magere yoghurt of kwark gebruiken. Dit recept voor vleessalade bevat gezonde ingrediënten zoals wortels, doperwten en magere runderlapjes, wat het een smakelijke en voedzame keuze maakt.

Mag ik een vleessalade eten als ik op mijn lijn wil letten?

Ja, dat kan zeker! Omdat dit recept geen toegevoegd zout bevat, ben je al een stuk gezonder bezig. Je hebt zelf de controle over hoeveel mayonaise je toevoegt, en je profiteert van de voedingsvoordelen van wortelen, aardappelen en augurken. Het is dus een verantwoorde keuze, zelfs als je op je gewicht let.

Voedingswaarde van zelfgemaakte vleessalade

Het is belangrijk om te weten wat de voedingswaarde is van een gerecht dat je gaat maken of eten. Deze vleessalade is goed gevuld en zeer geschikt als lunch of makkelijke maaltijd. De voedingswaarde per portie is als volgt:

  • Calorieën: 610
  • Vetten: 44 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwitten: 32 gram

Wat heb je nodig?

  • 300 gram magere runderlappen (gestoofd of gekookt)
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 2 dl mayonaise (je kunt dit vervangen door yoghurt of magere kwark)
  • 100 gram gekookte worteltjes
  • 100 gram zilveruitjes (zoetzuur)
  • 150 gram augurken
  • 100 gram gekookte doperwten
  • 4 gekookte aardappelen
  • 12 cherry tomaatjes
  • 2 eieren (hardgekookt)

Zo maak je zelf een magere vleessalade zonder zout

  1. Zorg ervoor dat de aardappelen, de groenten en het vlees gekookt en gaar zijn.
  2. Snijd het vlees, de wortels, ¾ van de zilveruitjes, de augurken en de aardappelen in kleine blokjes en doe dit samen in een grote kom.
  3. Voeg de doperwten toe, gevolgd door ¾ van de mayonaise en de mosterd. Meng alles voorzichtig door elkaar. Voor extra smaak kun je eventueel een paar eetlepels vocht van de zilveruitjes toevoegen.
  4. Dek de kom af en laat het mengsel ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Maak een gladde dressing van de overgebleven mayonaise en een paar eetlepels uitjes-vocht.
  6. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de rest van de augurken in kleine reepjes.
  7. Verdeel de eieren in partjes van 4 met een eiersnijder.
  8. Schep het salademengsel op 4 gelijke borden en strijk het glad met de bolle kant van een eetlepel.
  9. Besmeer de salade met de dressing en garneer de borden met de eieren, cherry tomaatjes, augurken en zilveruitjes. Geniet ervan!

 

Bereik Je Doelen met Heerlijke Gerechten en verwelkom een gezonder, slanker lichaam!
Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!

Ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu biedt:
Snelle resultaten: Verlies zichtbaar gewicht binnen 30 dagen
Heerlijke recepten: Geniet van voedzame, smaakvolle gerechten
Eenvoudig en Betaalbaar: Geen ingewikkelde recepten of dure ingrediënten
👉 Begin Nu met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 augustus, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Lunch Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies