Hoe kom je het snelst van je waterpokken littekens af?

Laatste update: 12 november, 2020 | Geen reacties

Vrijwel iedereen krijgt op een gegeven punt in zijn/haar leven met waterpokken te maken. Hoewel het een kinderziekte is, kunnen ook volwassenen dit nog krijgen. Het is een nare ziekte waar je flink last van kan hebben, zeker wanneer je niet van de waterpokken af kan blijven. Zo kom je namelijk aan waterpokken littekens. Hoe deze ontstaan en hoe je er van af komt, lees je hier.

Hoe ontstaan littekens waterpokken?

Er zijn twee manieren waarop waterpokken littekens kunnen ontstaan. Allereerst kunnen de waterpokken gaan ontsteken. Ze worden roder, pijnlijker, stoten soms vocht uit en worden uiteindelijk kleine wondjes. Net zoals bij de meeste andere wonden, blijft er een litteken achter wanneer ze eenmaal zijn genezen.

De tweede mogelijkheid is door het krabben eraan. Mensen, maar vooral kinderen, vinden het lastig om zich in te houden wanneer de huid jeukt. En dat is ook heel normaal. Toch kan je de waterpokken openkrabben waardoor er een wondje ontstaat. Wanneer deze dan eindelijk heelt, blijft er een klein littekentje achter.

Je kan natuurlijk proberen om deze littekens te voorkomen door de waterpokken zo goed mogelijk te verzorgen en door contact zoveel mogelijk te vermijden. Toch lukt het niet altijd, waardoor er dan een aantal kleine littekens achterblijven. Deze zijn niet erg, maar wanneer je dit niet fijn vindt, kan je met de volgende crèmes de littekens verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Top 3 beste littekencrèmes

 1. VSM Calendulan littekencrème
 2. Biodermal Littekencrème
 3. Dermatix Siliconengel

1. VSM Calendulan littekencrème

Deze plantaardige crème is zowel geschikt voor bestaande als nieuwe littekens. Het bevorderd de bloedtoevoer naar de ingesmeerde plekken, waardoor de littekens sneller herstellen en meer in de huid beginnen te blenden. De crème is zacht voor de huid en dermatologisch getest. Het is daarom uitermate geschikt om waterpokken littekens te behandelen. Bekijk hier 23 reviews van andere gebruikers >

Voordelen:

 • Geschikt voor zowel bestaande als nieuwe littekens
 • Bevorderd de bloedtoevoer
 • Zacht voor de huid

waterpokken littekens

Bestel hier de goedkoopste Calendulan crème >

2. Biodermal Littekencrème

Biodermal helpt niet alleen om littekens te vervagen, het zorgt er ook voor dat het weefsel soepel blijft waardoor het minder opvalt op het huidoppervlakte. Daarnaast helpt deze crème ook nog eens om de huid te hydrateren en verzachten, zodat je een gezonde gloed krijgt. Doordat de crème vitamine E bevat, wordt het herstelproces van de huid versnelt, waardoor het een geschikte crème is voor littekens van waterpokken. Heb je of heeft je kind een gevoelige huid? Dan is deze crème daar ook geschikt voor dankzij de pH-neutrale eigenschappen. Bekijk hier 108 positieve reviews > 

Voordelen:

 • Versoepelt de littekens
 • Hydrateert en verzorgt de huid
 • Versnelt het herstelproces

Koop hier direct de Biodermal littekencrème > 

 

3. Dermatix Siliconengel

Dermatix is speciaal ontwikkeld om littekens te herstellen. De crème zorgt namelijk voor een herstel van de vochtbalans in de huid, waardoor de littekens soepeler worden, sneller vervagen, en minder gevoelig blijven. De zalf is geschikt voor kinderen en mag 2 maal daags gesmeerd worden. Let op dat je deze crème niet gebruikt wanneer de wonden nog open zijn. Bekijk hier 23 reviews van andere klanten >

Voordelen:

 • Speciaal ontwikkeld voor littekens
 • Geschikt voor kinderen
 • Herstelt de vochtbalans in de huid

Bestel hier direct de Dermatix zalf > 

Tot slot

Wanneer je last hebt van waterpokken littekens, kan een zalf daarbij helpen om de littekens te verzachten, vervagen en om de huid eromheen goed te verzorgen. Vooral bij kinderen hebben hier veel baat bij, omdat de groei soms de littekens kan laten irriteren. Heb je al een product uitgekozen?

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 november, 2020

Auteur

Timo

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies