zelf mosterd maken

Zelf smaakvolle mosterd maken

Laatste update: 10 april, 2019 | Geen reacties

Zelf mosterd maken is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens super lekker! Daarnaast past mosterd perfect in een koolhydraatarm dieet. 1 of 2 lepeltjes mosterd bij de maaltijd doet wonderen :-). Voor dit mosterd recept heb je alleen wel wat geduld nodig. De mosterd zaden moeten namelijk eerst weken in azijn. Maar dat mag de pret zeker niet drukken want de smaak is geweldig!

TIP: Bekijk onze makkelijke en snelle koolhydraatarme weekmenu’s. Beste uit de test 2019! >>

Zelf mosterd maken

Ben je dol op een stukje kaas? Neem er dan mosterd bij. Mosterd helpt namelijk bij het afbreken van vetten. Daarnaast is mosterd een super gezonde toevoeging aan eten. Er zitten namelijk een hoop vitamine en mineralen in. Chef kok Rob gaf de tip om mosterd te gebruiken tijdens koolhydraatarme maaltijden. Heerlijk om in te dippen en volledig koolhydraatarm.

Ingrediënten:

  • 150 ml appel cider azijn
  • 55 gram geel mosterdzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • snufje zeezout
  • 3 eetlepels water
  • 2 theelepels palmsuiker
  • snufje cayennepeper

Bereidingswijze:

1. De azijn en het mosterdzaad laat je een nachtje weken op het aanrecht. Roer daarna de palmsuiker, cayenne peper, kurkuma, zeezout en 1 tl water door de geweekte mosterdzaad.

2. Mocht de mosterd nog te dik zijn, voeg er dan 2 tot 3 eetlepels water aan toe. In een keukenmachine of blender maal je de mosterd tot de gewenste structuur.

3. Giet de mosterd in een glazen potje en laat 3 dagen rijpen buiten de koeling. Proef en voeg na smaak iets meer zoetigheid toe (honing of een snufje palmsuiker).

TIP: Omdat je de mosterd vers hebt gemaakt, raad ik je aan om iedere keer een schone lepel te gebruiken. Raak geen andere voedingsmiddelen aan met de lepel waar je ook de mosterd mee schept. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat de mosterd minder lang houdbaar is. Bewaar het potje in de koelkast ongeveer 3 weken (ruik en kijk voor het serveren).

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

zelf mosterd maken

Deze gemarineerde kalkoenfilet past perfect bij mosterd>>

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 april, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies