Zelf sportdrank maken – 3 Gezonde en lekkere sportdranken!

Laatste update: 19 oktober, 2018 | Geen reacties

Zelf sportdrank maken – Tijdens het sporten verlies je veel vocht. Het is belangrijk om je verloren vocht aan te vullen. De meeste sportdranken zijn niet alleen duur, maar ook ongezond door de vele aanwezige suikers. Bekijk hier 3 gezonde en lekkere sportdranken, die je zelf kunt maken!

Het is hoe dan ook belangrijk om dagelijks voldoende te drinken. Sporters hebben zelfs extra vocht nodig. Door het zweten verlies je namelijk vocht.

Je lichaam moet gehydrateerd blijven. Zo voorkom je duizeligheid en blijf je alert tijdens het sporten. Ook raak je minder snel uitgeput!

Zelf sportdrank maken brengt extra voordelen met zich mee. Het is goedkoper en je beschermt je spieren tijdens de training.

Zelf sportdrank maken

Hoe gezond zijn sportdranken?

Een sportdrank word gebruikt om je vochtbalans op peil te houden. Ook krijg je er meer energie van. Vooral als je regelmatig sport, heb je baad bij sportdranken.

Het drinken van alleen water is ook goed. Maar als je fanatiek en krachtig traint, kan een sportdrank je prestaties verbeteren.

Een sportdrank bestaat uit water, suikers en zout. De koolhydraten zijn nodig voor de energie en het mineraal zout, zorgt ervoor dat het vocht sneller wordt opgenomen.

Zo blijven belangrijke voedingstoffen aanwezig in je lichaam en worden deze minder snel door de urine afgevoerd. Deze belangrijke voedingstoffen heb je nodig voor het herstel en uithoudingsvermogen van je spieren.

Zelf sportdrank maken

Handig om te weten over sportdrank

Zelf sportdrank maken is niet moeilijk. Voordat je hiermee aan de slag gaat vertel ik je eerst welke soorten dranken er zijn.

De Hypotone sportdrank

De hypthone sportdrank bestaat alleen uit water. Ideaal om je vochtbalans mee op peil te houden. Een belangrijke tip is om na je training 2 glazen water te drinken. Hierdoor voer je de afvalstoffen uit je lichaam.

De Hypertone sportdrank

Een hypertone sportdrank is een sportdrank waar je energie van krijgt. Het duur alleen vrij lang voordat deze energie wordt opgenomen. Deze dranken worden meestal 60 minuten voor de training ingenomen.

De Isotone sportdrank

De Isotone sportdrank wordt snel opgenomen. Deze wordt gedronken tijdens en na de training. Er ontstaat een toename aan energie die langdurig kan aanhouden.

Het beste moment om water te drinken

Voor water is ELK MOMENT het beste! Gedurende dag is het belangrijk om minimaal 2 liter water te drinken. Of je nu wel of niet sport, water is onmisbaar.

Je lichaam bestaat voor ongeveer voor 60% uit water. Water heb je onder andere nodig om goed te kunnen functioneren. Als je fanatiek sport, drink dan water voordat je gaat sporten en ook zeker tijdens het sporten!

Neem regelmatig kleine slokjes zodat je geen last krijgt van je maag. Vooral tijdens het hardlopen zijn kleine slokjes belangrijk. Na het hardlopen kun je het beste 2 grote glazen water drinken!

Waar je op moet letten als je een sportdrankje koopt!

Veel sportdranken bevatten te veel suikers. Ook bevatten de meeste commerciële sportdranken kleurstoffen en zoetstoffen.

Bekijk het etiket van een sportdrank en let op het aantal aanwezige suikers! Mocht je een verantwoorde sportdrank willen kopen dan raad ik je het volgende aan: Verantwoorde Sportdrank Voor Energie & Spierherstel ↵

Deze sportdrank bevat namelijk aminozuren die het herstel van je spieren versterken. Bekijk de ervaringen van deze sportdrank en ontdek wat het voor jouw trainingen kan betekenen!

Zelf sportdrank maken – 3 Gezonde en lekkere recepten

Zelf sportdrank maken

Sportdrank #1: Neem 1 halve liter water met 1 a 2 eetlepels honing en citroensap. Deze sportdrank beschermt je spieren tegen afbraak en levert gedurende training energie.

Sportdrank #2: Neem 1 halve liter water met een halve liter vruchtensap. Je kunt de vruchtensap het beste uit de koeling nemen. Let op dat er natuurlijke suikers aanwezig zijn. Doe er ook nog 1 a 2 gram Himalaya zout bij.

Sportdrank #3: Gebruik een halve liter kokoswater met 1 uitgeperste citroen. Voeg er een theelepel honing bij met 1 snufje Himalaya zout.

Zelf sportdrank maken doe je dus op de bovenstaande manieren. Een lekkere smaak en enorm dorstlessend. Je kunt naar eigen smaak variëren met de ingrediënten. In plaats van keukenzout kies je voor Himalaya zout. Himalaya zout bevat namelijk de hoogste waarde (97%) aan natrium.

Ik ben benieuwd welke sportdrank je lekker vindt. Heb je zelf ook nog een sportdrank die je graag wilt delen? Laat hieronder dan een reactie achter :-)!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 15 mei, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies