Aardbei in chocolade dip
Laatste update: 6 mei, 2019 | Geen reacties
Ben je ook zo dol op aardbei in chocolade? Meestal wordt dit geserveerd in een restaurant en vanaf nu kun je het ook zelf maken. Om het aantal koolhydraten hoef je je in ieder geval niet druk te maken. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees dan snel verder!
TIP: Bekijk onze makkelijke en snelle koolhydraatarme weekmenu’s. Beste uit de test 2019! >>
Aardbei in chocolade
Aardbeien en chocolade zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Daarnaast past rood fruit goed in een koolhydraatarm dieet. De verschillende soorten vitamine, mineralen en antioxidanten houden je lichaam gezond. Je geniet dus niet alleen van de smaak maar ook van de gezondheidsvoordelen.
Ingrediënten:
- 14 aardbeien
- 100 gram pure chocolade
Bekijk hier de lekkerste chocolade voor dit recept >>
Bereidingswijze:
1. Pak de bakplaat erbij en bekleed deze met bakpapier. De chocolade snijd je in kleine stukjes en leg je in een kom die in de magnetron kan. De chocolade doe je nu 1 min in de magnetron.
2. Het kommetje haal je uit de magnetron en roer de inhoud door elkaar. Doe de kom nogmaals 20 seconden in de magnetron even goed roeren en nogmaals 20 seconden in de magnetron. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is.
3. Dip de aardbei in de gesmolten chocolade en laat uitlekken boven een kom. Leg ze daarna op de bakplaat. Leg de bakplaat in de koelkast en laat de aardbeien 30 minuten afkoelen. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Dit aardbei in chocolade recept is goed voor 3 porties. De voedingswaarden zijn berekend per 4 aardbeien en zien er als volgt uit:
calorieën: 54
koolhydraten: 5 gram
eiwitten: 1 gram
vetten: 3 gram