allepo zeep

Aleppo zeep: Belangrijke informatie over Allepo zeep!

Laatste update: 11 februari, 2020 | Geen reacties

Al een geruime tijd gebruik ik natuurlijke producten voor mijn uiterlijke verzorging. Eentje die ik echt heel erg graag met jullie wil delen is Allepo zeep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er 3 maanden geleden nog nooit van had gehoord. Ik sprak een mevrouw in de bus die me attendeerde op Allepo zeep. Hier moest ik meer over weten en heb onwijs veel research gedaan naar deze zeepsoort. Nu kan ik niet meer zonder dit groene wonder. Ik vertel je er dan ook graag meer over!

Wat is Allepo zeep?

Aleppo zeep (je spreekt het uit als Alep zeep) is een zeer zuivere en plantaardige zeep. De zeep is op basis van laurierbesolie en olijfolie. Allepo zeep staat bekend om haar unieke en uitzonderlijke kwaliteit. De zeep heeft een heerlijke milde geur en bevat vitamine E. Wist je dat Allepo zeep de enige zeep is die blijft drijven in het water? Dit komt de door plantaardige oliën en de droging die maar liefst 9 maanden duurt. Daarnaast is de zeep ongeparfumeerd, vrij van chemische of dierlijke toevoegingen en zelfs geschikt voor de gevoelige, allergische en droge huid.

TIP:
Wil je ook de geweldige voordelen van Allepo zeep ervaren? Bekijk hier de allerbeste!

Waar komt Allepo zeep vandaan?

Allepo zeep komt uit de stad Aleppo en dat ligt in Syrië. Duizenden jaren geleden was Allepo een van de aller belangrijkste handelsgoederen in Allepo. Het krachtige is dat de zeep al die jaren hetzelfde is gebleven en wordt nog steeds op de bekende en traditionele wijze gemaakt.

Voor wie is Allepo zeep geschikt?

Iedereen kan gebruik maken van Allepo zeep. Zowel volwassenen als kinderen, baby’s en huisdieren. De zeep verfrist de huid zonder de huid uit te drogen. Tevens heeft de zeep ook een zuiverende en reinigende werking. Reinigt de huid effectief en maakt je huid soepel en zacht. Heb je last van puistjes dan doe je er goed aan om deze zeep te gebruiken.

Waar kun je het overal voor gebruiken?

Allepo zeep kent waanzinnig veel voordelen! De zeep wordt met name voor de huid gebruikt en heeft dan ook al reeds bewezen de huid aanzienlijk te verbeteren. Zelf wanneer je last hebt van psoriasis, eczeem of een zeer overgevoelige huid, doe je er goed aan om dit product te gebruiken. De huid wordt namelijk direct gekalmeerd en verzorgd. De percentage van de laurierbes-olie bepaalt de kracht van de zeep. Heb je last van huidproblemen neem dan een zeep die ten minste 40% laurierbes-olie bevat. Heb je geen problemen met de huid dan is voor de dagelijkse verzorging de zeep met 15% laurierbes-olie voldoende. Tevens heeft een zeep vanaf 15% al een hele goede antibacteriële werking en kun je wondjes of snijwonden desinfecteren.

KORTOM:
Allepo zeep is zeer geschikt voor eczeem, psoriasis en de overgevoelige huid en heeft een hele goede antibacteriële werking.

Maar er is meer!

Je kunt deze waanzinnige zeep ook gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van je haar. Zelfs als scheerschuim en tandpasta. Uiteraard zal het eventjes wennen zijn maar het kan wel degelijk! De aanwezige olijfolie heeft een voedende en reinigende werking voor haar en hoofdhuid. Scheren gaat zeer soepel en de huid wordt direct gehydrateerd. Wanneer je je tandenpoetst met deze zeep is dat goed voor de mondflora. Je kunt er dus onwijs veel kanten mee uit. Hieronder lees je waarvoor de zeep allemaal gebruikt kan worden:

  • Mondverzorging
  • Huid & haar
  • Scheerschuim
  • Gezichtsreiniging
  • Insectenbeten

Pas op voor namaak

Net als vele andere producten wordt Aleppo zeep nagemaakt. Wanneer je tegenwoordig in de supermarkt om Allepo zeep vraagt, kun je kiezen uit een paar soorten. Helaas zijn dit niet de echte pure en zuivere producten. Het maken van Allepo zeep gaat namelijk een stuk verder en gelukkig kun je door middel van een aantal kenmerken, achterhalen of de zeep van natuurlijk oorsprong is. Hieronder deel ik een aantal kenmerken waar je echte variant aan kunt herkennen:

  1. De zeep is in de meeste gevallen bruin aan de buitenkant en groen aan de binnenkant.
  2. De natuurlijke Allepo zepen bevatten ook een keurmerk (brandmerk) in de zeep.
  3. Bestaat uit laurierbes olie, olijfolie, water en soda.
  4. Echte Allepo zeep begint bij € 7 euro per 100 gram en loopt al snel op.

Bovenstaande kenmerken kun je zowel online als in de winkel controleren. Je wilt uiteraard de echte variant aangezien je dan ook daadwerkelijk van de vele voorden kunt profiteren die de zeep te bieden heeft! Dat de prijs kan oplopen heeft te maken met de percentage laurierbes olie. Hoe hoger het percentage, hoe duurder.

KORTOM:
Er zijn tegenwoordig een hoop namaak zepen verkrijgbaar. Bij aanschaf controleer je o.a. of er een keurmerk in de zeep aanwezig is.

Waar kun je echte Allepo zeep kopen?

Echte allepo zeep is niet verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt het beste online Allepo zeep bestellen. Ik gebruik al jaren de Traditionele Aleppo zeep met 16% Laurier olie van Groene beer. Wil je ook graag deze Allepo Zeep gebruiken? Hier bestel je deze het goedkoopst!

allepo zeep die ik gebruik

De Allepo zeep die ik gebruik

Uiteraard zijn er meerdere verkrijgbaar. Voor een compleet overzicht raad ik je de volgende pagina aan: => De beste Allepo Zepen op een rij

Nog een leuk feitje

Misschien vraag je jezelf af hoe je Allepo zeep het beste kunt bewaren. Een groot voordeel is dat dit product bij veroudering alleen maar aangenamer wordt. Dit komt doordat de concentratie van de stoffen in de zeep, toenemen naarmate het aanwezige water verder verdampt. Een zeepje weg gooien is dus verleden tijd.

Tot slot

Je bent nu veel meer te weten gekomen over dit schitterende product. Ik ben der dol op en maak er dagelijks gebruik van. In de meeste gevallen voor mijn huid en zo nu en dan was ik ook mijn haren ermee. Ook ben je te weten gekomen waar je de echte variant aan kunt herkennen. Je wilt uiteraard geen nepperd in huis. Ik hoop dat deze blog antwoord gaf op al je vragen. Mocht je nog vragen hebben, laat dan onderaan een reactie achter. Ik kom er zo snel mogelijk op terug. Ik wens je alvast veel plezier met de zeep die jij gekozen hebt!

TIP:
Heb je last van donkere kringen en wallen? Bekijk snel deze Remescar Review!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 1 februari, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid Reviews

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies