andijviesalade

Andijviesalade met spek en ei

Vandaag ga je een heerlijke andijviesalade maken. Andijvie is een klein beetje een vergeten groente. Daarom lijkt het mij leuk om iets meer informatie te geven. Deze groene bladgroente is lid van de plantenfamilie Asteraceae en een neef van de witlof (1).

Andijvie groeit op dezelfde manier als sla (2). Bladderen van de andijvie zijn bitter maar worden zoeter tijdens het koken (3). Andijvie is dus lid van de witloffamilie. In 1830 werd dit ontdek door Jan Lammers uit België.

Een portie van ongeveer een half kopje gehakte andijvie, levert al 542 IE vitamine A, 36 microgram folaat en 13 milligram calcium (4). Daarnaast zorgt het mangaangehalte in andijvie voor een gezonde bloedsuikerspiegel (5).

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 6 eieren
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 pakje Zeeuws spek (144 g)
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosjes radijsjes
  • 2 tl grove Zaanse mosterd
  • ½ tl suiker

Tip van Timo: Wil je graag op een simpele manier afvallen en het daadwerkelijk eraf houden? Maak dan gebruik van mijn Koolhydraatarm 30 Dagen Menu. Makkelijke, snelle en lekkere recepten die ervoor zorgen dat je wekelijks afvalt. => Ontdek hier het 30 Dagen Menu

Bereidingswijze

1. Kook de eieren 6 minuten en laat ze daarna schrikken onder koud water. Laat de eieren 2 minuten afkoelen en pel ze.

2. Snijd de eieren in lengte in parten. Zet nu een koekenpan op het vuur en bak de plakjes spek 4 minuten.

3. Na 4 minuten laat je de spek uitlekken op keukenpapier. Van de andijvie verwijder je de stronk en de buitenste bladeren.

4. Was de bladeren af, droog ze en scheur in stukken. De olie, azijn, suiker en mosterd klop je in een kom tot dressing.

5. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg nu de andijvie en radijsjes toe en meng de dressing erdoor.

6. Tot slot verdeel je de eieren en het spek ervoer. Eet smakelijk!

Timo’s tip: weet je welke salade je ook echt een keer moet proberen? Deze Tonijnsalade voor op toast

De voedingswaarden

Portiegrootte: 1/4
Calorieën: 420
Koolhydraten: 2 g
Eiwitten: 19 g
Vetten: 38 g

23 oktober, 2019 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Lunch Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies