Appeltaart zonder suiker? Het kan echt!
Laatste update: 25 januari, 2020 | 1 reactie
Als jij helemaal wild wordt van een stuk appeltaart let dan eventjes goed op! Dit is namelijk de lekkerste appeltaart zonder suiker die je ooit gegeten hebt. Geen geraffineerde suikers en geen ongezonde toevoegingen. Binnen 50 minuten is de taart klaar en kun je er zonder schuldgevoel van snoepen.
Ingrediënten
- 120 gram roomboter
- 2 el havermout
- 4 el koud water
- 2,5 tl bakpoeder
- 10 dadels zonder pit
- rasp van een halve citroen
- 350 g volkoren tarwemeel
- mespunt zout
- 2 tl kaneel
- 1 kilo appels (Jonagold)
- 75 g rozijnen
Wil je nog meer overheerlijke recepten zonder suiker proberen? Volg deze link
Bereidingswijze
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Stop de bakpoeder, volkoren tarwemeel, dadels, zout, roomboter en water met rasp van een halve citroen in de mixer.
- Maak er met je handen een bal van en rol de deegbal in met plastic folie. Dit leg je in de koelkast.
- Schil de appel en snijd deze in blokjes. De stukjes appel voeg je bij de rest van de ingrediënten toe (kaneel en rozijnen)
- Het deeg haal je uit de koelkast en gebruik ongeveer tweederde om de bodem en de rand van de springvorm te bekleden.
- De bodem besprenkel je met havermout. Vul nu de springvorm met het appelmengsel.
- De rest van het deeg verkruimel je.
- Bak nu de appeltaart zonder suiker in de oven voor 50 minuten. Je mag er ook nog een toefje slagroom op doen. Geniet ervan!
Tip van Timo:
Wat ook erg lekker is zijn deze suikervrije koekjes. Probeer ze eens zou ik zeggen!
Hoe groot is de springvorm die je gebruikte?