Asperges met zalm | Een heerlijke frisse maaltijd
Laatste update: 25 mei, 2022 | Geen reacties
Het is nog steeds aspergeseizoen en wat is er nu lekkerder dan verse Hollandse asperges? Ik weet het wel: asperges met zalm! Deze maaltijd is vrij simpel, maar oh zo lekker. Bovendien is het ook nog eens heel erg gezond! Asperges zitten namelijk vol goede stoffen zoals vitamine A, K en ze bevatten allerlei stofjes die goed zijn voor je darmen. Zalm bevat daarnaast ook omega vetzuren die goed zijn voor je algemene gezondheid en je hersenen. Bij elkaar is deze asperges met zalm maaltijd dus echt een bom van gezondheid. Wat wil je nog meer?
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 7 gram
TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de asperges met zalm
- 400 gram witte asperges
- 150 gram gerookte zalm (in plakjes)
- 1 ei
- Een beetje kant-en-klare Hollandaise saus
- Een beetje bieslook
- Optioneel: een citroen
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst schil je de asperges en haal je de onderste 1 á 2 cm eraf. Dat is een hard stukje en niet lekker om te eten.
- Daarna breng je wat water aan de kook in een pannetje en kook je hierin de asperges tot ze beetgaar zijn. Dit duurt zo’n 5 tot 7 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges. Laat ze dan uitlekken en houd ze warm in de pan.
- Kook intussen een ei tot deze net vast begint te koken, zodat de binnenkant net niet meer vloeibaar is.
- Afhankelijk van welke soort Hollandaise saus je hebt, kan je deze nu klaarmaken of uit de verpakking halen. Meng hier een beetje gesneden bieslook en wat citroensap door.
- Leg de asperges op een bord en verdeel hier de zalm overheen, of doe het andersom en maak een bedje van de zalm met de asperges erop. Daarna schep je een lepeltje saus erover en besprenkel je de asperges en zalm met wat bieslook, peper en zout.
- Snijd dan het ei in stukjes en verdeel deze over de asperge. Leg er een plakje citroen naast en violá, je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 278
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 18 gram
Eiwitten: 22 gram
Veelgestelde vragen
- Waarom zit de citroen erbij? Citroen en zalm passen erg goed bij elkaar en de zure sappen van de citroen passen ook heel lekker bij de asperges. Daarnaast ziet het er leuk uit als garnering.
- Hoelang kan ik dit bewaren? Je kan het tot 2 dagen in de koelkast bewaren, maar ik raad je aan om het zo snel mogelijk op te eten. Dan is het het lekkerst.
Tips voor het maken van de asperges met zalm
TIP 1: Grill de asperges
Je moet asperges nooit te lang koken, dan worden ze heel zacht en niet zo lekker meer. Wil je je asperges nu op een unieke manier bereiden? Dan kan je ze na het koken even laten uitlekken en daarna kort grillen. Zo krijgen ze een mooie licht-gerookte smaak. Heerlijk in combinatie met de gerookte zalm.
TIP 2: Maak je eigen Hollandaise saus
Je kan ook je eigen Hollandaise saus maken. Dit kost wat meer tijd, maar het is erg lekker en je kan zelf bepalen hoeveel zout, peper of andere kruiden je toevoegt. Je hebt hiervoor nodig: ongezouten roomboter, eieren, witte wijn(azijn), een citroen, peper en zout.
TIP 3: Serveertip
Serveer de asperges met een lekkere salade on the side. Zo krijg je nog wat extra vitamines binnen en de salade kan je bereiden met een dressing van olie en citroensap. Dat past weer heel goed bij de rest van het gerecht. Eet smakelijk!
Geen zin in witte asperges met zalm? Probeer dan deze groene asperges eens! Salade met groene asperges