aubergine met kaas uit de oven

Aubergine met kaas uit de oven

Laatste update: 5 mei, 2021 | Geen reacties

Zelf ben ik een groot liefhebber van aubergine, zeker wanneer deze geroosterd uit de oven komt. Dit recept gaat echter een stapje verder: deze aubergine met kaas uit de oven is een heerlijk gezonde maaltijd en ook nog eens koolhydraatarm! Wat wil je nog meer?

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 19,8 gram

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Ingrediënten

  • 900 gram aubergine in dikke plakken gesneden (ongeveer 1,5cm dik)
  • 30 gram kokosmeel
  • 4 grote eieren
  • 80 gram knabbelspek (zwoerd), verkruimeld
  • 95 gram amandelmeel
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • 475 ml pastasaus (koolhydraatarm)
  • 650 gram verse mozzarella, in plakken gesneden
  • Verse basilicum naar smaak

Bereidingswijze aubergine met kaas uit de oven

  1. Allereerst besprenkel je de plakken aubergine met zout en laat je deze een uur rusten voordat je begint met de rest van de bereiding. Daarna was of veeg je het zout eraf en dep je het overige vocht eraf.
  2. Vervolgens verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius waarna je twee bakplaten bekleed met bakpapier.
  3. Zet daarna drie verschillende kommen klaar met elk andere ingrediënten. In kom 1 doe je de kokosmeel, kom 2 bevat 4 geklopte eieren. In kom 3 doe je vervolgens de verkruimelde knabbelspek, amandelmeel, Parmezaanse kaas en de kruiden.
  4. Pak vervolgens één voor één een plak aubergine en dip deze in de kokosmeel. Daarna dompel je het plakje onder in de eieren en paneer je deze met het kaas/amandelmeel mengsel. Ten slotte leg je de plak op de bakplaat. Doe dit met alle aubergine.
  5. Daarna bak je de aubergine voor zo’n 25 tot 30 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
  6. Vervolgens pak je een ovenschotel en bedek je de bodem met 120 ml pastasaus, leg hierop een laag met aubergineplakken, breng weer een laag pastasaus aan en bedek deze met mozzarella plakken. Herhaal dit totdat de aubergine op is en maak de ovenschotel af met een topping van mozzarella.
  7. Ten slotte zet je de ovenschotel nog zo’n 15 tot 20 minuten in de oven en serveer je deze met verse basilicum. Geniet van de aubergine met kaas uit de oven!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 543
Koolhydraten: 19,8 gram
Vetten: 36,2 gram
Eiwitten: 36,6 gram

Zin in nog meer recepten met aubergine? Probeer deze dan ook eens uit!

Gezonde aubergine frietjes

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 5 mei, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies