Avocado ei salade
Laatste update: 23 mei, 2022 | Geen reacties
Met dit warme weer krijg ik gewoon standaard trek in een frisse maaltijd. Daarom heb ik vandaag deze heerlijke avocado ei salade als lunch gemaakt. Het is een combinatie tussen een avocado salade en een eiersalade en het is echt geweldig! Sowieso krijg je op deze manier heel veel eiwitten binnen, maar dankzij de avocado krijg je nu ook heel veel goede vetten binnen. Zo houd je je lichaam sterk en gezond. Lees snel verder voor het recept!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dan dit >
Ingrediënten voor de avocado ei salade
- 4 gekookte eieren
- 1 grote avocado of 2 kleine avocado’s
- 65 ml mayonaise (Check de tips voor een magere variant)
- 1 tl mosterd
- 1 tl appelazijn of citroensap
- 2 stengels lenteui, in ringen gesneden
- Peper en zout naar smaak
- Platte peterselie voor extra smaak
De bereidingswijze
- Allereerst zorg je dat je de eieren goed hebt gekookt. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.
- Snijd daarna de eieren door de helft en hak ze in blokjes. Doe hetzelfde met de avocado.
- Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer alles goed door elkaar. Je kan een deel eventueel plat stampen met een stamppot stamper.
- Kruid eventueel bij met wat extra peper en zout of wat extra peterselie. Eet los of serveer bij een maaltijd. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 254
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 8 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan dit gerecht tot 4 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container. Je kan het helaas niet invriezen.
- Welke eieren heb ik nodig? Zelf gebruik ik middelgrote, biologische eieren, maar in principe zijn alle eieren voldoende.
Tips voor het maken van de avocado ei salade
TIP 1: Magere variant
Wil je de avocado ei salade magerder maken? Dat kan! Gebruik dan 65 ml Mayolijn of 65 ml (Griekse) yoghurt in plaats van de gewone mayonaise. Deze opties bevatten minder vet én minder calorieën waardoor je maaltijd een stuk magerder wordt. Qua koolhydraten is er vrijwel geen verschil.
TIP 2: Extra eiwitten
Nog meer trek in eiwitten? Voeg dan wat gekookte of gebakken kipstukjes toe aan de salade. Zo krijg je nog meer eiwitten binnen en kan je de salade ook makkelijk als lunch eten in plaats van als tussendoortje of beleg.
TIP 3: Variaties op de basis salade
Er zijn naast kipstukjes en magere mayonaise ook nog andere variaties die je kan uitvoeren. Denk hierbij aan het toevoegen van rode ui, lekkere nootjes of een paar rozijnen (2 el is voldoende en voegt niet teveel koolhydraten toe). Ook croutons van gebakken koolhydraatarm brood zijn hier erg lekker bij.
Geen zin in een avocado salade? Probeer dan deze tonijnsalade eens! Tonijnsalade low carb lekkernij