Heerlijke knapperige avocado wedges
Laatste update: 6 januari, 2021 | Geen reacties
Wanneer je trek hebt in een vette, maar koolhydraatarme snack, dan kan je het beste kiezen voor deze overheerlijke avocado wedges. Niet alleen zijn ze heerlijk om als snack te eten, maar ze passen ook goed bij een flinke salade. Dankzij de knapperige buitenkant, heb je ook nog eens een lekkere bite. Wat wil je nog meer?
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 1
- Koolhydraten per portie: 14 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit >>
Ingrediënten patat van avocado
- 1 medium avocado
- 60 ml ongezoete amandelmelk
- 25 gram amandelmeel
- Kruiden naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 210 graden waarna je een vel bakpapier op een bakplaat legt.
- Vervolgens snijd je de avocado door het midden, verwijder je de pit en haal je de schil ervan af. Snijd daarna de avocado in wedges. Je haalt ongeveer 8-10 wedges uit een hele avocado.
- Schenk je melk in een klein schaaltje en doe de amandelmeel samen met de kruiden in een andere schaal. Dit als eerste de avocado in de melk waarna je deze in het meel dipt. Wanneer de avocado bedekt is, leg je deze op de bakplaat. Herhaal dit met alle andere stukken.
- Ten slotte zet je de avocado wedges voor 20 minuten in de oven. Na 10 minuten draai je de wedges om zodat alle kanten goed bruin worden. Serveer met een lekkere relish en genieten maar!
De voedingswaarden
Aantal porties: 1
Calorieën per portie: 427
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 37 gram
Eiwitten: 9 gram
Heb je trek in nog meer vette happen? Bekijk dan dit recept eens!