Romige blauwe kaas dressing
Laatste update: 21 februari, 2022 | Geen reacties
Soms vind ik het lekker om iets toe te voegen aan bestaande recepten. Zo eet ik bijvoorbeeld wel eens een lasagne met een extra laagje zelfgemaakte saus, of doe ik wat kaas door mijn salade. Vandaag heb ik een lekkere blauwe kaas dressing over een simpele salade gedaan. Het blijft me keer op keer verbazen hoe een simpele maaltijd dan opeens zo bijzonder wordt. Daarom wil ik dit recept graag met jullie delen. Geniet ervan!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 3 minuten
- Aantal porties: 12
- Koolhydraten per portie: 1 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de blauwe kaas dressing
- 125 ml mayonaise
- 125 ml crème fraiche of zure room
- 60 gram blauwe kaas, verkruimeld
- 1 el citroensap
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Verkruimel de kaas in stukjes naar grootte.
- Gebruik een garde om alles te mengen en stop wanneer alles goed door elkaar zit.
- Serveer bij een gerecht naar keuze.
De voedingswaarden
Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 117
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 2 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de dressing bewaren? Je kan de dressing tot 5 dagen goed houden in de koelkast. Ik raad je niet aan om deze in te vriezen.
- Welke blauwe kaas heb ik nodig? In principe zijn alle soorten blauwaderkaas geschikt voor dit gerecht. Ik kijk vaak naar wat mijn supermarkt verkoopt, maar soms ga ik naar de kaasboer voor een luxere variant (zoals wanneer er visite langskomt).
Tips voor het maken van de blauwe kaas dressing
TIP 1: Geen klontjes
Hou je niet van klontjes? Gebruik dan een keukenmachine om de kaas zo fijn te malen dat er vrijwel geen stukjes meer in zitten. De smaak komt dan nog steeds goed vrij in de dressing.
TIP 2: Serveertip
Deze dressing is niet alleen lekker voor bij een salade, maar je kan het ook gebruiken als dip voor groenten. Wat ik zelf ook erg lekker vind, ik om de saus te gebruiken als dip bij gefrituurde kippenvleugeltjes.
TIP 3: Magerdere variant
Wil je een variant met iets minder vet? Gebruik dan mayolijn of een yoghurt in plaats van standaard mayonaise. Dit zorgt ervoor dat er wat minder vet in de dressing zit.
Inspiratie nodig voor bij welke gerechten je deze dressing kan gebruiken? Probeer deze eens! Bloemkool “chicken” wings met lekkere saus