Bloemkool rösti met lente ui en geraspte kaas
Laatste update: 23 november, 2020 | Geen reacties
Bloemkool rösti is ontzettend lekker om te eten bij je ontbijt, maar ook als snack voor tussendoor. Normaal gesproken wordt het van aardappels gemaakt, maar wij hebben een koolhydraatarme variant gemaakt op bloemkool basis. Heerlijk en nog gezond ook!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 12 stuks
- Koolhydraten per stuk: 3,4 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar ben je klaar met niet-werkende diëten? Gebruik dan dit >
Ingrediënten
- 450 gram bloemkoolrijst
- 2 stengels lenteui, in ringen
- 2 eieren*
- 50 gram geraspte kaas**
- 3 el kokosmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Kurkuma naar smaak
- Peper en zout naar smaak
*: vervang het ei voor 2 tl gebroken lijnzaad met 4 el water voor een ei-loze versie
**: gebruik veganistische kaas voor een veganistische variant
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een vel bakpapier op de bakplaat legt.
- Vervolgens bereid je de bloemkoolrijst zoals op de verpakking staat aangegeven en droog je deze daarna goed af met een theedoek, zodat je het overige vocht eruit kan persen.
- Doe daarna de bloemkoolrijst in een kom en voeg de andere ingrediënten daar aan toe. Meng alles goed door elkaar en kneed er daarna 12 verschillende deegballetjes van met je handen.
- Leg de balletjes op het bakpapier en druk ze plat tot de gewenste dikte. Bak de bloemkool rösti voor zo’n 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 45
Koolhydraten: 3,4 gram
Vetten: 2,4 gram
Eiwitten: 3,1 gram
Trek in nog meer lekkere gerechten voor bij je ontbijt? Bekijk dit recept eens!