Bloemkoolrijst met champignons
Laatste update: 5 november, 2021 | Geen reacties
Deze lichte maaltijd is heerlijk om als lunch of als bijgerecht te eten. Bovendien is het helemaal plantaardig en super gezond! Ik heb het een aantal dagen terug voor het eerst gemaakt en ben sindsdien helemaal fan. Daarom deel ik vandaag graag dit recept met jullie. Deze bloemkoolrijst met champignons en artisjok is geschikt voor elk seizoen en super eenvoudig om te maken. Eet smakelijk!
- Bijgerecht/Lunch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 11.9 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de bloemkoolrijst met champignons
- 450 g bloemkoolrijst
- 150 g champignons
- 50 gram artisjokken hart
- 1 ui
- 50 gram baby spinazie
- 3 tenen knoflook
- 1 el olie
- Een scheutje witte wijn (of wijnazijn)
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst snijd je de groenten fijn in de gewenste grootte en pers je de knoflook.
- Verhit daarna wat olie in een pan en bak hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg daarna de knoflook, paddenstoelen en artisjokken harten toe.
- Bak ze tot de champignons beginnen te slinken en bak dan kort de bloemkoolrijst mee.
- Schenk vervolgens de witte wijn erbij en bak tot het vocht bijna helemaal is opgelost.
- Roer dan kort de spinazie door de maaltijd en schep het direct op een bord. Garneer eventueel met wat kruiden naar smaak. Geniet van je bloemkoolrijst met champignons!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 86
Koolhydraten: 11.9 gram
Vetten: 2 gram
Eiwitten: 5 gram
Veelgestelde vragen
- Waar kan ik artisjokken harten vinden? De meeste supermarkten verkopen ze in blik bij de afdeling met bonen. Soms worden ze ook in een glazen potje in olie verkocht. Elke variant is geschikt voor dit recept.
- Hoe lang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan dit gerecht zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren en niet invriezen. Hoewel dat wel mogelijk is, wordt het niet lekker dus ik raad het je niet aan.
Tips voor het maken van de bloemkoolrijst met champignons
TIP 1: Wissel af
Je kan in plaats van champignons ook andere paddenstoelen proberen, zoals oesterzwam of shiitake! Deze zijn ook erg lekker en geven net een andere twist aan de maaltijd.
TIP 2: Maak het pittig
Houd je van wat pit in je eten? Voeg dan een snufje Cayennepeper toe of een klein beetje chili vlokken. Dat maakt de maaltijd net wat spannender.
TIP 3: Maak er een volledige maaltijd van
Wil je hier een volledige avondmaaltijd van maken? Bak er dan wat tofu of een ei bij en verdeel deze maaltijd in slechts 1 of 2 porties in plaats van 4.
Trek in een ander bijgerecht? Probeer dan deze eens! Snelle ei met champignons