boeuf bourguignon

Een boeuf bourguignon om van te smullen!

Laatste update: 26 januari, 2021 | Geen reacties

Heb je ook wel eens trek in een stevige, winterse maaltijd? Dan moet je echt deze boeuf bourguignon geprobeerd hebben! Ik kan er niet van af blijven! Bovendien is het ook nog ontzettend goed passend bij een koolhydraatarm dieet.

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 45 minuten (+ 6 uur wachten)
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 19 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen (rib)
  • 250 gram winterpeen
  • 180 gram ontbijtspek in stukken
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 gram champignons
  • 300 gram zilveruitjes
  • 2 witte uien
  • 4 tenen knoflook
  • Verse tijm naar smaak
  • 3 laurierblaadjes
  • 750 ml rode wijn
  • Een handje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Allereerst snijd je de ribrunderlappen, de uien, wortels en knoflook in stukjes of reepjes.
  2. Vervolgens doe je deze in een grote kom en schenk je de wijn eroverheen
  3. Laat het mengsel een paar uur marineren in de koelkast.
  4. Daarna haal je het vlees een half uur voor gebruik uit de kom en dep je deze zachtjes droog met een keukenpapiertje.
  5. Vervolgens bak je de ontbijtspek in een pan en haal je deze eruit wanneer hij gaar is. In het overgebleven vet bak je de ribrunderlappen. Schep deze daarna uit de pan.
  6. Dan schep je de groenten uit de marinade en bak je ze in dezelfde pan. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe. Daarna kan je ook het rundvlees, het spek en de marinade toevoegen aan de pan.
  7. Bind de kruiden en leg deze in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo’n 2,5 uur stoven op laag vuur.
  8. Snijd intussen de champignons in grove stukken en voeg deze, samen met de zilveruitjes, toe aan de stoofpot. Leg de deksel schuin van de pan en laat het geheel nog even 30 minuten door sudderen.
  9. Wanneer het vlees zacht genoeg is, kan je het serveren met wat extra platte peterselie. Geniet van de boeuf bourguignon!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 600
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 29 gram
Eiwitten: 49 gram

Trek in nog meer winterse gerechten? Bekijk dit recept dan ook eens!

Koolhydraatarme stoofpot met rundvlees en pompoen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 januari, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies