De lekkerste bosbessentaart
Laatste update: 29 oktober, 2021 | 1 reactie
Nu het weekend er weer aan zit te komen, heb ik zin om een lekkere taart te bakken. Eens in de zoveel tijd moet dat ook gewoon kunnen. Veel taart recepten die je online echter vindt bevatten heel veel koolhydraten per portie. Zoveel, dat je haast bijna niks anders meer mag eten die dag. Ik doe het gelukkig anders. Deze heerlijke bosbessentaart bevat namelijk maar 8 gram koolhydraten per portie, en dat is perfect voor een lekker stuk taart! Ben je benieuwd geworden? Probeer het dan snel uit!
- Gebak/Taart
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 8 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de bosbessentaart
- 400 gram bosbessenmix (vers of bevroren)
- 115 gram roomboter
- 50 gram suikervrije zoetstof
- 2 eieren
- 60 gram amandelmeel
- 1 tl vanille extract
- Een snufje zout
- 1 tl bakpoeder
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Was het fruit en laat het even uitlekken. Dit hoeft niet als je bevroren vruchten gebruikt. Doe daarna de vruchten in de ovenschotel.
- Laat de boter zacht worden en mix deze met de zoetstof in een kom tot het een glad mengsel is geworden. Voeg daarna de eieren, zout en vanille extract toe.
- Ten slotte mix je het amandelmeel erdoorheen en roer je nog tot het helemaal glad is. Verdeel dan het mengsel over de bessen.
- Zet de schotel zo’n 30 minuten in de oven en bak tot de bovenkant goed bruin is geworden. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 373
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 29 gram
Eiwitten: 8 gram
Veelgestelde vragen
- Welke zoetstof moet ik gebruiken? Ik gebruik zelf veel Sukrin gold omdat deze het meest op suiker lijkt. Je kan echter ook een zak zoetstof kopen die je in de supermarkt vindt, zolang er weinig tot geen koolhydraten in zitten.
- Hoelang kan ik de taart bewaren? Je kan de taart tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Je kan hem ook invriezen, maar ik heb gemerkt dat de bovenkant dan niet vreselijk lekker meer is, dus ik raad het je niet aan.
- Mag ik ook andere vruchten gebruiken? Zeker! Deze maaltijd is ook erg lekker met alleen blauwe bessen of juist aardbeien. Rabarber en aardbeien passen ook goed bij elkaar, en ik wil het zelf nog eens met appel of perzik proberen.
Tips voor het maken van de bosbessentaart
TIP 1: Combineer het met wat hartigs
Weet je wat ik een echt lekkere combinatie vind? Tijm en bosbessen. De hartige tijm complementeert de bessen echt perfect en zorgt ervoor dat de taart niet overweldigend zoet is. Dit is dus een echte aanrader als je eens wil experimenteren.
TIP 2: Maak er een crumble van
Je kan ook wat minder boter/ei door het deeg heen doen en juist allemaal kruimels en klonten over de bessen verdelen om een lekkere knapperige crumble ervan te maken.
TIP 3: Serveertip
Slagroom is erg lekker bij deze taart en vaak ook koolhydraatarm. Je kan er ook voor kiezen om er zelf nog vanille ijs bij te maken voor een grote koolhydraatarme traktatie!
Wil je een ander lekker gebakje? Probeer deze eens! Heerlijke vegan kwarktaart
mijn bosvruchten zijn zacht en waterig, Wordt dit nog stijf bij afkoeling?
Ik heb me precies aan de afmetingen gehouden.
gr. Marij