vegan kwarktaart

Heerlijke vegan kwarktaart

Laatste update: 26 augustus, 2021 | Geen reacties

Ik eet regelmatig plantaardig, maar veel mensen vinden dat een lastig concept: plantaardig én koolhydraatarm. Dat kan toch niet? Ik ben er om te vertellen dat het wel degelijk mogelijk is! Je moet alleen de juiste ingrediënten gebruiken. Deze vegan kwarktaart bevat bijvoorbeeld geen bodem gemaakt van koekjes, maar juist van noten. Die zitten boordevol goede vetten en mineralen.

Ook voeg ik hier geen suiker aan toe maar suikervrije zoetstof. Deze smaakt heel erg zoet, maar bevat vrijwel geen calorieën en koolhydraten. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de koolhydraten, maar kan je wel genieten van een lekker gebakje. Eet smakelijk!

  • Gebak/Dessert
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 6.5 uur wachten
  • Aantal porties: 12 stukken
  • Koolhydraten per portie: 11 gram

TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >> 

Ingrediënten voor de vegan kwarktaart

Voor de taart:

  • 680 gram plantaardige roomkaas (zoals Violife of WildWestLand)
  • 475 gram plantaardige yoghurt (ik kies voor de Griekse stijl yoghurt van het Albert Heijn huismerk)
  • 2 1/2 tl vanille-extract of smaak naar keuze
  • 1 el citroensap
  • 4 tl maïzena
  • 130 g suikervrije zoetstof

Voor de bodem:

  • 6 el plantaardige boter
  • 3 el suikervrije zoetstof
  • 170 g amandelmeel
  • Een snufje zout

De bereidingswijze

  1. Begin als eerste met de bodem. Meng alle ingrediënten hiervoor in een kom tot je een kruimig deeg krijgt. Schep deze in een taartvorm met een laagje bakpapier op de bodem en druk hem goed aan. Zet daarna opzij.
  2. Verwarm de oven daarna voor op 180 graden en zet een ovengeschikte schaal met water neer op het onderste rek van de oven. Deze schaal mag halfvol met water zijn.
  3. Intussen mix je de roomkaas met de yoghurt, smaak-extract, maïzena en zoetstof door elkaar. Klop het niet te lang door, want dan kan het te veel bubbels vormen.
  4. Schenk de cheesecake op de bodem en strijk de bovenkant glad. Zet deze daarna in de oven op een rek net boven de bak met water. Bak de kwarktaart een half uur. Open de oven in de tussentijd NIET.
  5. Wanneer de kwarktaart klaar is, zet je de oven uit en laat je de deur nog gesloten voor 5 minuten. Daarna haal je de taart eruit en laat je deze afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. De taart zal nog vloeibaar lijken, maar dit hoort.
  6. Laat de taart minimaal zes uur koelen voordat je hem aansnijdt. Beleg de taart eventueel met wat vers fruit of suikervrije chocolade. Geniet van de vegan kwarktaart!

De voedingswaarden

Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 354
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 33 gram
Eiwitten: 6 gram

Veelgestelde vragen

  • Kan ik een andere smaak aan mijn kwarktaart geven? Jazeker. Veel toko’s hebben een afdeling met verschillende smaakstoffen, zoals ananas, aardbei, perzik en meer. Deze kan je gebruiken in de plaats van vanille om je kwarktaart een andere smaak te geven.
  • Is vegan roomkaas niet ongezond? Nee. Vegan roomkaas is gemaakt op basis van plantaardige producten zoals kokos, amandelen of soja. Het is net zo goed voor je als dierlijke roomkaas, alleen dan zonder melkproducten.

Tips voor tijdens het koken

TIP 1: Maak de taart steviger
Wil je zeker weten dat je taart stevig wordt en blijft? Dan kan je er 1 of 2 theelepels agar agar in doen. Dit werkt net als gelatine en helpt, wanneer het afkoelt, om de taart stijver te houden.

TIP 2: Mix verschillende smaken
Trek in een vanille-aardbei kwarktaart? Dat kan! Voeg 1 tl vanille-extract toe en 1 tl aardbei-extract en je hebt een heerlijke smaak combinatie! Je kan dit doen met allerlei smaken naar keus. Experimenteer gerust.

TIP 3: Laat de bodem weg
Wil je een caloriearme taart en nog minder koolhydraten? Laat dan de bodem weg en bak de kwarktaart met alleen de vulling. Je kan hiervoor ook cupcake vormpjes gebruiken. Let op dat de baktijd dan wel anders is.

Trek in nog meer lekkere gebakjes? Probeer deze fudge eens! Koolhydraatarme pepermunt fudge om van te smullen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 augustus, 2021

Auteur

Rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies