bospaddenstoelensoep

Een Herfstige Bospaddenstoelensoep om bij op te Warmen!

Laatste update: 14 september, 2020 | Geen reacties

Wat is er nou lekkerder dan een hete kom soep na een lange wandeling door het bos? Een bospaddenstoelensoep! Paddenstoelen zitten namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend lekker. Paddenstoelen maken van elke soep een romige soep. Benieuwd geworden naar dit lekkere recept? Lees dan snel verder.

  • Voorgerecht/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 5,5 gram

TIP van Timo:
Graag afvallen maar geen idee waar te beginnen? Volg dit programma >>

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 200 gram paddenstoelen melange
  • 40 gram sjalotten
  • Eén handje verse peterselie
  • 2 blokjes bouillon
  • Optioneel: een druppel truffelolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm wat olijfolie in een (soep)pan. Snijd in de tussentijd de sjalotten in kleine stukjes. Bak de sjalotten in de pan totdat de stukjes glazig worden.
  2. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ze kort mee.
  3. Haal één vierde van de paddenstoelen uit de pan. Leg deze apart. Doe dit wanneer de paddenstoelen gaar zijn.
  4. Schenk 1 liter kokend water in de pan. Voeg hieraan de twee bouillonblokjes en de slagroom toe. Roer alles tot het één geheel is en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Zet het vuur uit. Gebruik de staafmixer om de soep volledig te pureren. Roer daarna de achtergehouden paddestoelen door de soep. Serveer met wat verse blaadjes peterselie en eventueel een druppeltje truffelolie. Geniet van de bospaddenstoelensoep!

De Voedingswaarden:

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 118
Koolhydraten: 5,5 gram
Vetten: 9,8 gram
Eiwitten: 2,3 gram

Liever een andere soep proberen? Bekijk dan dit recept eens!

Italiaanse Soep Met Verse Basilicum

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 september, 2020

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies