Italiaanse Soep Met Verse Basilicum
Laatste update: 14 augustus, 2020 | 1 reactie
Heb jij al eens een heerlijke Italiaanse soep geprobeerd? Deze is onwijs lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Ook is deze Italiaanse soep gezond. De ingrediënten zijn vers en dat proef je direct terug. Benieuwd? Lees dan snel verder.
- Lunch/Hoofdgerecht
- Bereidingstijd 35 minuten
- Hoeveelheid: 8 personen
- 7,6g koolhydraten per portie
Ingrediënten
- 1 ui 2 tenen
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 1½ kg romatomaat
- 1 liter kraanwater
- 3 kippenbouillontabletten
- 250 g mascarpone
- 15 gram verse basilicum
- 100 g verse rode pesto (bakje)
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. In een grote soeppan verhit je de olie en fruit hierin de knoflook en ui 2 minuten.
- De tomaten snijd je in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat de gehele inhoud 6 min zachtjes smoren.
- Maak de bouillontabletten klein en strooi deze erboven. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Roer nu de mascarpone erdoor en pureer met de staafmixer de soep tot een gladde massa.
- Schenk de soep boven een zeef uit in een andere pan. Roer de helft van de pesto erdoor en warm roerend 3 minuten zachtjes mee.
- De soep breng je op smaak met peper. Snijd de basilicum blaadjes in reepjes en verdeel over de kommen.
- Voeg nu de rest van de pesto toe en tot slot strooi er basilicum over. Geniet van de smaak!
Weet je welke soep ook erg lekker is? Deze Broccolisoep met prei en verse knoflook
Voedingswaarden
Aantal porties: 1/8
Calorieën: 277
Koolhydraten: 10g
Vetten: 20g
Eiwitten: 5g
Inderdaad onwijs lekker.
Hij staat nu alweer voor de zoveelste keer op het menu.