breakfast bowl

Hartige breakfast bowl in Mediterrane stijl

Laatste update: 25 november, 2021 | Geen reacties

Wanneer je aan een breakfast bowl denkt, denk je waarschijnlijk aan een schaal vol yoghurt met muesli, noten en rozijnen. Of misschien juist allerlei fruitsoorten met wat zaden en pitten erbij. Wist je echter dat je ook een hele lekkere hartige breakfast bowl kan maken? Vanochtend heb ik namelijk deze maaltijd klaargemaakt in Mediterrane stijl. Het is ontzettend vullend en ik kan je garanderen dat je bijna geen ruimte hebt voor de lunch, zo goed vult het! Benieuwd geworden? Lees snel verder!

  • Ontbijt/Lunch
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 16 gram

TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten van de breakfast bowl

  • 200 g komkommer
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 60 g sucuk (Turkse worst) in plakjes
  • 1 rode ui
  • 30 g zwarte olijven
  • 2 eieren
  • 60 g feta
  • 100 g Griekse yoghurt
  • Optioneel: kruiden naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst snijd je de ui in stukjes en verhit je wat olie in een pan. Bak hierin een paar plakjes worst en de ui tot de uit glazig begint te worden. Zet dan direct het vuur uit.
  2. Daarna snijd je de komkommer, olijven en cherrytomaatjes in stukjes en kook je het ei naar smaak.
  3. Verdeel de worst, groenten en ei over twee schaaltjes en verkruimel hier de feta over. Schep daarna een flinke lepel Griekse yoghurt erbij en besprenkel de bakjes met kruiden naar smaak.
  4. Geniet van je breakfast bowl in Mediterrane stijl!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 337
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 18 gram
Eiwitten: 21 gram

Veelgestelde vragen

  • Welke kruiden kan ik hierbij gebruiken? Zelf vind ik het erg lekker om oregano en dille te gebruiken. Dit zijn twee Mediterrane kruiden die veel gebruikt worden. Je kan er ook voor kiezen om juist wat paprikapoeder en komijn erbij te doen.
  • Waar kan ik Sucuk kopen? Sommige supermarkten hebben deze worst in de gekoelde afdeling staan, maar de meeste steden hebben ook een Turkse winkel waar je deze worst kan kopen.
  • Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan de bowl tot 3 dagen in de koelkast bewaren, maar niet invriezen. Ik raad het je aan om het vers te maken. Dat is het lekkerst.

Tips voor het maken van de breakfast bowl

TIP 1: Improviseer
Heb je geen Sucuk in de buurt, of heb je net geen Griekse yoghurt kunnen kopen? Geen zorgen! Je kan dit gerecht makkelijk aanpassen zodat het gewoon gebruikt wat je in huis hebt. In plaats van Sucuk kan je ook Italiaanse worst gebruiken of stukken ham. In plaats van Griekse yoghurt, is een stevige volle yoghurt of Skyr ook hartstikke lekker.

TIP 2: Maak een tzatziki
Van de yoghurt kan je ook een lekkere tzatziki maken door er wat komkommer doorheen te raspen en wat knoflook er aan toe te voegen. Zo krijgt je maaltijd nog meer smaak!

TIP 3: Maak het vegetarisch
In plaats van worst, kan je ook vegetarische worst toevoegen, of de worst vervangen door nog wat extra feta wanneer je de bowl vegetarisch wil maken. Zo krijg je nog voldoende vetten en eiwitten binnen. Eet smakelijk!

Liever een zoet ontbijt? Probeer dan onze smoothie bowl! Heerlijke smoothie bowl met bloemkool

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 25 november, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Lunch Ontbijt Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies