broccoli met noten

Broccoli met noten en sjalot

Laatste update: 26 augustus, 2019 | Geen reacties

Vandaag kun je gaan genieten van deze heerlijke snack! Je maakt knapperige broccoli met noten, sjalot en rodewijnazijn. Binnen 15 min klaar en slechts 4 g koolhydraten per portie. Je kunt dit recept ook als bijgerecht maken met bijvoorbeeld deze heerlijke gehaktballetjes met koriander.

Een koolhydraatarm dieet volgen? Makkelijke en lekkere recepten die ervoor zorgen dat je 2KG per week kunt afvallen! Bekijk hier Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Broccoli met noten

De smaak van broccoli gaat heel goed samen met de smaak van noten. Deze maaltijd heeft een heerlijke bite en zorgt ervoor dat je zonder schuldgevoel, kunt genieten. Het is zelf mogelijk om een tweede portie op te scheppen. Persoonlijk eet ik deze maaltijd als late night snack. Je kunt het uiteraard ook als een bijgerecht eten.

Ingrediënten:

  • 500 g broccoli
  • 70 g macadamianoten
  • 6 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 el rodewijnazijn

Bereidingswijze:

1. Pak de sjalot erbij en snipper deze. Laat de sjalot 5 min weken in de wijnazijn. Klop nu de olie erdoor en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

2. Roer nu de noten er doorheen. De broccoli kook je in 5 min beetgaar (proef tussendoor) en giet af. Tot slot giet je de notendressing over de broccoli. Smullen maar!

De voedingswaarden

Dit broccoli met noten recept is goed voor 4 porties. De voedingswaarde zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:

Calorieën: 312
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 6 gram
Vetten: 31 gram

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 augustus, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies