broccoli pannenkoek

Broccoli pannenkoek met een lekker sausje

Laatste update: 16 juni, 2022 | Geen reacties

Weet je wat ik écht lekkere snacks vind? Snacks waarbij je een groente verandert in een krokant hapje met wat beslag. Heeft heeft ergens iets speciaals wat me elke keer weer blij maakt. Gisteren heb ik voor het eerst geprobeerd om deze broccoli pannenkoek te maken en ik kan je vertellen dat het echt heel erg lekker is! Samen met een ranch-sausje kan ik hier de hele dag wel van genieten. Bovendien zijn ze ook koolhydraatarm en bevat elk pannenkoekje slechts 2 gram koolhydraten. Dat is nog eens mooi meegenomen. Enjoy!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 18 pannenkoekjes
  • Koolhydraten per portie: 2

Ik heb een gratis koolhydraatarm weekmenu voor jou gemaakt. Nu met handig boodschappenlijstje zodat je direct kunt beginnenOntvang hier het weekmenu >>

Ingrediënten voor de broccoli pannenkoek

  • 300 gram gekookte broccoli, fijngemalen
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 el amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 el Parmezaan
  • Een beetje zout en peper naar smaak
  • Een beetje knoflookpoeder naar smaak

Voor de ranch saus:

  • 60 ml mayonaise
  • 65 g zure room
  • 65 ml karnemelk
  • Toevoegen naar smaak: uipoeder, knoflookpoeder, dille, peper, zout peterselie en bieslook

De bereidingswijze

  1. Allereerst kook je de broccoli en vermaal je deze in een keukenmachine.
  2. Daarna doe je alle ingrediënten in een kom en roer je alles goed door elkaar tot het een soort deeg begint te vormen. Dit mag nog licht kruimig zijn. Als het erg droog is, kan je eventueel wat 1 á 2 eetlepels melk toevoegen.
  3. Verhit intussen de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  4. Vervolgens gebruik je een ijslepel of een eetlepel om balletjes van het deeg te scheppen en deze op de bakplaat te leggen. Druk ze even aan met de lepel zodat ze daarna goed plat zijn.
  5. Bak ze voor 13 tot 15 minuten in de oven en meng intussen alle ingrediënten van het sausje door elkaar.
  6. Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn, kan je ze het beste even laten afkoelen en daarna eten met een beetje ranch saus. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 18 pannenkoekjes
Calorieën per portie: 64
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 5 gram
Eiwitten: 4 gram

Veelgestelde vragen:

  • Hoelang kan ik de pannenkoekjes bewaren? Je kan ze tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan wel, maar raad ik niet aan. Daar worden ze namelijk erg nat van.
  • Welke kaas heb ik nodig? Ik gebruik zelf cheddar, maar je kan in principe elke geraspte kaas gebruiken.

Tips voor het maken van de broccoli pannenkoek

TIP 1: Bakken in een pan
Je kan deze pannenkoekjes ook bakken in een pan om echt het gevoel van een pannenkoekje te krijgen. Wat je dan kan doen is om iets meer melk toe te voegen waardoor het beslag wat vloeibaarder wordt. Daarna verhit je een beetje olie in de pan en bak je hierin de pannenkoekjes tot ze aan beiden kanten bruin zijn. Geniet!

TIP 2: Lekker voor erdoorheen
Ik vind het persoonlijk erg lekker om wat extra groenten toe te voegen. Dit deed ik gister bij de tweede helft van het beslag. Ik had namelijk nog wat lenteui in de koelkast liggen en sneed deze fijn en deed het door het beslag. Zo krijg je net wat extra smaak en vitamines binnen.

TIP 3: Extra pit
Wil je je pannenkoekjes extra pit geven? Voeg dan een kleine hoeveelheid chilivlokken toe aan het deeg voordat ze de oven in gaan. Zo worden ze lekker wat pittiger.

Geen trek in broccoli? Probeer dan deze andere pancakes eens! Courgette Pannenkoekjes

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 juni, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies