Broccoli salade met bloemkool en chorizo
Laatste update: 9 januari, 2019 | Geen reacties
Deze broccoli salade met bloemkool is onwijs gezond. Met slechts 7 gram koolhydraten en 17 gram eiwitten is dit een ideale koolhydraatarme salade!
TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Kies dan voor het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Broccoli salade met bloemkool
Broccoli bevat onwijs veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine, mineralen en antioxidanten. Deze salade is goed voor je weerstand en ook nog eens heel erg lekker.
Ingrediënten:
- 1 broccoli
- halve chilipeper
- 1 kleine bloemkool
- 1 rode ui
- 250 gram chorizo
- kokosolie
- 2 el rodewijnazijn
- peper en zout
- halve knoflookteen
Bereidingswijze:
1. Maak de broccoli en bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. De stelen snijd je ook in stukken. Blancheer alles ongeveer 2 minuten in koken water (met zout).
2. Snipper de ui en de knoflook snijd je in stukjes. De chilipeper snijd je in de helft doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper in kleine stukjes. Ook de chorizo snijd je in plakjes.
3. In een pan verhit je 2 el kokosolie. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en chorizo. Blus af met azijn. Voeg daarna de blancheerde groente toe en bak ze kort mee. Serveer op 4 borden en eet smakelijk!
Voedingswaarden
Deze broccoli salade met bloemkool is voor 4 personen. Ben je met minder personen dan kun je de salade 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast. De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 350
koolhydraten: 7 gram
eiwitten: 17 gram
vetten: 29 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!