Broccolisalade om van te smullen
Laatste update: 2 augustus, 2021 | Geen reacties
Houd jij ook zo van broccoli als ik? Dan moet je deze heerlijke broccolisalade eens gegeten hebben! Dit recept is heerlijk als bijgerecht, als lunch, of als klein tussendoortje. Daarnaast zit het boordevol vitamines en eiwitten! Je kan de salade tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren en je kan hem makkelijk in een bakje mee naar je werk nemen. Wie zei dat koolhydraatarm eten moeilijk zou zijn? Lees snel verder!
- Bijgerecht, Lunch
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 12
- Koolhydraten per portie: 13 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten voor de broccolisalade
Voor de salade:
- 700 gram broccoliroosjes
- 80 gram geraspte wortel
- 50 gram fijngesneden rode ui
- 1 zoete appel (in stukjes)
- 30 gram gedroogde cranberries
- 50 gram gehakte walnoten
- 100 gram geraspte kaas
- 8 strips bacon (gebakken)
Voor de dressing:
- 100 ml mayolijn
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el citroensap
- 1 el suiker
De bereidingswijze
- Allereerst meng je de broccoli, wortel, rode ui, appel, walnoten, cranberries, kaas en bacon door elkaar en zet je de schaal kort opzij.
- Vervolgens meng je alle dressing ingrediënten in een schaaltje en schenk je deze over de schaal met groenten.
- Roer alles zorgvuldig door elkaar zodat alles goed bedekt is.
- Laat de salade ongeveer een half uur in de koelkast staan om te koelen. Serveer daarna de gewenste hoeveelheid porties. De rest kan je tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Geniet van de broccolisalade!
De voedingswaarden
Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 189
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 8 gram
Trek in nog meer salades? Probeer deze dan eens! Frisse salade met mango