Thaise buddha bowl
Laatste update: 4 december, 2020 | Geen reacties
Wanneer je eens trek hebt in een flinke lunch of een frisse avondmaaltijd, dan moet je echt eens een thaise buddha bowl proberen! Deze mega salade vult ontzettend en is daarbij ook nog eens erg eiwitrijk. Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd/Lunch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 18,1 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten Thaise buddha bowl
- 350 gram vegan kipstuckjes
- 120 gram ongezoete pindakaas
- 3 el kokosmelk
- 3 el heet water
- 2 centimeter verse gember, geraspt
- 3 tenen knoflook, geperst
- 120 gram spinazie
- 2 wortels, in spiralen gesneden
- 1 avocado, in plakjes
- 1 courgette, in spiralen gesneden
- 2 radijsjes, in plakjes
- 2 el chilisaus
- 1 el sesamolie
- Een handvol verse koriander
- 1 el ketjap
- Extra: groenten naar keus, zoals tomaten, paprika, kool
Bereidingswijze
- Allereerst bereid je alle groenten voor zoals hierboven aangegeven staat. Daarna bak je de kipstukjes zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Vervolgens meng je de ketjap, het water, de sesamolie, pindakaas, gember, chilisaus, knoflook en kokosmelk samen in een kom totdat je een volledige dressing hebt. Als je de saus wil verdunnen kan je er extra water aan toevoegen.
- Daarna verdeel je de groenten en kipstukjes over vier schalen en schenk je hier de dressing overheen. Besprenkel eventueel nog wat sesamzaad over de salade als topping en geniet van de Thaise buddha bowl!
De voedingswaarden (zonder extra’s)
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 427
Koolhydraten: 18,1 gram
Vetten: 30,7 gram
Eiwitten: 21,8 gram
Trek in nog meer maaltijdsalades? Probeer dit recept eens uit!