cashew kaasbal met tijm

Cashew kaasbal met tijm

Laatste update: 12 november, 2020 | Geen reacties

Wanneer je je gasten wil verrassen, moet je echt deze cashew kaas maken! Dit lekkere smeersel is ideaal voor op stokbrood, of om te combineren met een warm gebakken gerecht. Het is mijn favoriet en hij valt altijd weer in de smaak. Daarnaast is dit gerecht volledig veganistisch.

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 75 minuten
  • Aantal porties: 1 bal (~15 porties)
  • Koolhydraten per portie: 2

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten

  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels edelgist
  • 1 zakje miso pasta
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Een handvol verse tijm
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze cashew kaasbal met tijm

  1. Allereerst laat je de cashewnoten 4 uur weken in koud water waarna je ze nog 15-30 minuten laat koken in een kleine pan. Zo worden ze goed zacht.
  2. Vervolgens laat je de cashewnoten uitlekken en doe je ze, samen met de misopasta, kokosolie, edelgist, citroensap, knoflook en zout in een keukenmachine en pureer je ze tot een glad en dik geheel.
  3. Voeg daarna de tijmblaadjes toe en pureer alles nog een laatste keer.
  4. Schraap met een lepel het mengsel uit de keukenmachine en rol deze tot een bal. Doe hier vershoudfolie omheen en zet de bal minimaal één uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
  5. Serveer de cashew kaasbal met tijm bij het avondeten en geniet ervan op een plakje stokbrood. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: ~15
Calorieën per portie: 56
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 4 gram
Eiwitten: 2 gram

Trek in nog meer smeersels? Bekijk dit recept dan ook eens!

Zo maak je heerlijke heksenkaas

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 november, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies