Zo maak je heerlijke heksenkaas
Laatste update: 20 februari, 2019 | 1 reactie
Wil je zelf heksenkaas maken? Wist je dat eigengemaakte heksenkaas gezond is? Deze kaas soort is ontzettend lekker en past goed op koolhydraatarm boord, lijnzaadcrackers of je smeert het op plakjes komkommer.
Heksenkaas maken
Heksenkaas is een echte smaakmaker. Ik kan er dan ook best veel van eten als ik er eenmaal aan begonnen ben. Helaas bevat de heksenkaas uit de supermarkt veel te veel suikers en andere ongezonde toevoegingen.
Dit kan gelukkig anders! En weet je, het is ook nog eens heel erg leuk om je eigen heksensmeersel klaar te maken. Vooral de reacties van anderen ga je leuk vinden.
Heksenkaas gezond?
Absoluut! Vooral wanneer je heksenkaas zelf maakt. Je gebruikt namelijk verse ingredienten zonder dat je er allerlei ongezonde voedingsstoffen bij stopt.
Hierdoor zitten er ook minder geraffineerde suikers in. Alleen maar goed nieuws wanneer je deze heerlijke heksenkaas maakt!
Ingrediënten:
- 50 gram Griekse yoghurt
- 200 gram blanke roomkaas
- 5 gram grove mosterd
- 25 gram mayonaise
- 2 stengels bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 handje bieslook
- 1 handje peterselie
- 1 tl verse citroensap
- snufje peper en zout
Bereidingswijze:
De yoghurt, mayonaise, roomkaas en mosterd meng je goed door elkaar. De bosui snijd je klein en de kruiden grof. Meng alles samen met een staafmixer.
Tot slot voeg je er naar smaak peper, zout en citroensap aan toe. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Dit recept voor heksenkaas kun je gebruiken als smeersel. De voedingswaarden zijn berekend per portie dat je gebruikt voor een boterham:
calorieën: 49
koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 2 gram
vetten: 5 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
?