Chia pudding met pindakaas
Laatste update: 23 november, 2020 | Geen reacties
Chia pudding is heerlijk om te eten als ontbijt, lunch, of als tussendoortje. De vullende chiazaden zitten boordevol eiwitten en gezonde vetten. Bovendien zorgt de toegevoegde pindakaas smaak voor een lekkere afwisseling. Lees snel verder!
- Ontbijt/Lunch
- Bereidingstijd: 10 minuten (+ 3 uur wachten)
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 10,2 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit >>
Ingrediënten pindakaas chia pudding
- 200 gram pindakaas zonder toevoegingen
- 350 ml ongezoete amandelmelk
- 45 g chiazaad
- 1 tl vanille extract
- Zoetstof naar smaak
- Een snufje zout
Bereidingswijze
- Allereerst doe je alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer je het geheel totdat het een gladde substantie is geworden.
- Vervolgens schep je het mengsel in 8 verschillende glazen of bakjes en zet je deze in de koelkast om te laten stollen.
- Na ongeveer 3 uur is de consistentie op z’n best, maar je kan ze ook langer laten staan wanneer je het van te voren maakt.
- Serveer met wat cacaonips, pinda’s of andere zaden en geniet van de pindakaas chia pudding!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per porie: 232
Koolhydraten: 10,2 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 8,5 gram
Trek in nog meer lekkere ontbijtgerechten? Lees deze dan ook eens!
Koolhydraatarme Ontbijt Bowl | Lekker Snel Op Tafel!