Coleslaw maken? Zelf coleslaw maken met groene kool!
Laatste update: 18 juni, 2020 | Geen reacties
Zelf coleslaw maken is makkelijker dan je denkt. Coleslaw is ook bekend onder de naam koolsalade. Het is gezond, lekker en veelzijdig. Wanneer je hier ook nog gedroogde venkel en mosterd aan toevoegt wordt de smaak alleen maar lekkerder. Ik zal je niet langer in spanning houden en deel het recept hieronder.
TIP:
Ontvang tijdelijk gratis mijn koolhydraatarm weekmenu en val 2 kg per week af! Direct ontvangen >>
Ingrediënten
- 1/2 pond groene kool
- 1 snufje venkelzaad
- 1/2 kopje mayonaise
- 1 el Dijon-mosterd
- 1 tl zout
- 1/2 citroen, het sap
- snufje peper
Bereidingswijze
- Haal de kern uit de kool en rasp de kool met een kaasschaaf of keukenmachine.
- De kool doe je in een grote kom en hier voeg je citroensap en zout aan toe.
- Roer door elkaar en laat 10 minuten staan. Zo kan de kool een beetje verwelken.
- Giet de overtollige vloeistof uit de kom weg en meng de kool met mosterd en mayonaise.
- Breng op smaak met peper en geniet ervan!
TIP van Timo:
Als ik je nog een salade mag aanraden is het de Groene salade met cherrytomaten
Voedingswaarden
Aantal porties 1/4
203 calorieën
3 gram koolhydraten
1 gram eiwitten
20 gram vetten
Wist je dat?
Kool bevat veel vitamine C. Vitamine C is een krachtig antioxidant die kan beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, hartaandoeningen en verlies van gezichtsvermogen [bron, bron, bron].