Lekker knapperige courgette kroketjes
Laatste update: 14 januari, 2022 | 2 reacties
Het weekend is weer bijna begonnen en dat ga ik vandaag vieren met deze lekker knapperige courgette kroketjes. Deze kroketjes zijn heel makkelijk klaar te maken, bevatten veel goede voedingsstoffen en ze zijn nog super lekker ook! Je kan deze kroketjes frituren, in de oven bakken, of in de air fryer klaarmaken. Let op dat ze heel verslavend zijn!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 12
- Koolhydraten per portie: 3 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten voor de courgette kroketjes
- 3 middelgrote courgettes
- 2 eieren
- 30 gram verkruimelde feta
- 30 gram geraspte mozzarella
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 stuks lenteui, fijngesneden
- 50 gram amandelmeel + extra voor de knapperigheid
- 1 handvol verse peterselie, fijngesneden
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- Peper en zout naar smaak
- Olie naar smaak
De bereidingswijze
- Was de courgettes en rasp ze met schil en al en doe de rasp in een grote kom samen met 1 theelepel zout. Laat het daar 10 minuten rusten waarna je het overtollige vocht eruit knijpt of drukt. Zorg dat er zoveel mogelijk vocht uit de courgette is gekomen.
- Doe daarna alle ingrediënten in een kom en roer de courgette erdoorheen tot het een soort deeg begint te vormen.
- Rol vervolgens het deeg in een vorm naar keuze. Ik koos voor een kroket-achtige vorm, maar dan net wat kleiner.
- Als je de kroketjes extra knapperig wil hebben, kan je ze door nog een laagje amandelmeel rollen of wat broodkruimels wanneer je van jezelf iets meer koolhydraten mag eten.
- Vervolgens frituur je de courgette kroketjes tot ze lekker bruin en knapperig zijn. Je kan ze ook 20 minuten in de oven bakken op 190 graden. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 12
Calorieën per portie: 76
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 6 gram
Eiwitten: 4 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de courgette kroketjes bewaren? Je kan ze tot 4 dagen in de koelkast bewaren en invriezen tot 2 maanden lang.
- Mag ik ook andere kaas gebruiken? Jazeker! Je mag in principe elke soort kaas gebruiken, zolang deze maar een beetje smelt tijdens het bakken.
Tips voor het maken van de courgette kroketjes
TIP 1: Lekker wat eiwitten
Wil je je kroketjes wat meer eiwitten geven? Voeg dan een paar gebakken spekjes toe aan het deeg. Zo krijgen ze iets meer bite en eiwitten. Let wel op dat je dan minder zout hoeft toe te voegen omdat de spekjes van nature al zouter zijn.
TIP 2: Extra groenten
Wist je dat broccoli, prei en ui ook heel lekker zijn bij deze kroketjes? Je kan ze fijnsnijden, stampen of pureren en toevoegen aan het deeg voordat je ze oprolt. Geniet ervan!
TIP 3: Lekkere dipsaus
Je kan zelf een lekkere dipsaus maken van yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook, dille en peterselie. Ook een goed pittige saus past perfect bij dit recept.
Trek in een ander bijgerecht? Probeer deze eens! Courgette rolletjes met ricotta
Kun je ze ook in de airfryer maken?
Hoi Monique,
Dat kan zeker! Ze moeten dan zo’n 5 minuten op 190 graden frituren.
Groetjes, Team BGreat