De lekkerste courgette ovenschotel met geraspte kaas
Laatste update: 27 mei, 2022 | 42 reacties
Benieuwd hoe je echt een heerlijke courgette ovenschotel met geraspte kaas kunt maken? Hier lees je hoe je dat doet. Ovenschotels staan vaak op het menu omdat ze niet alleen lekker zijn maar ook makkelijk. Daarnaast houdt je meest nog wat over en dat is voor de dag erna. Dat scheelt weer tijd in de keuken. Deze ovenschotel bevat slechts 5 gram koolhydraten per portie en 22 gram eiwitten.
TIP:
Hardnekkig buikvet verbranden is echt veel makkelijker dan je denkt! Ontdek hier hoe je dat SNEL doet >>
Ingrediënten
Voor 4 porties heb je nodig:
- 2 courgettes
- 3 eieren (maat L)
- 1 ui
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- snufje chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 30 g boter
- 50 ml slagroom
- 170 g pittige geraspte kaas
- 1 bosje bosui
Bereidingswijze:
- De oven verwarm je alvast voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in stukken en ook de bosui.
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de courgettes (3 minuten).
- Snijd de ui in stukjes en vet een middelgrote ovenschaal in met olijfolie.
- Giet de courgettes af zodat al het vocht uit de pan is.
- Doe de courgette in de ovenschotel en doe hier stukken boter tussen.
- In een kom meng je de eieren en slagroom door elkaar.
- Voeg hier nu de ui, bosui, chilipoeder, knoflookpoeder en 85 g geraspte kaas aan toe en meng goed door elkaar.
- Het mengsel van ei giet je over de courgette in de ovenschotel.
- Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en de Parmezaanse kaas.
- Bak 30 min in de oven en geniet ervan! Serveer met nog wat extra bosui ringetjes erbij.
De Voedingswaarden
Per portie 1/4
369 calorieën
28.4g vet
5.0g koolhydraten
22g eiwitten
Wist je dat?
Courgette bevat verschillende antioxidanten. Deze antioxidanten brengen verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. De hoogste niveaus zijn te vinden in de schil van de vrucht[bron].
PS: Dit zijn mijn beste weekmenu’s voor snel vetverlies. Hier kun je ze gebruiken…
Dankjewel voor het delen. Ga ik maken!!
Jolanda
Graag gedaan Jolanda.
Geniet ervan.
Groetjes Timo
Jammie gaan we maken. Dank je
Ben benieuwd…ga het maken!m v g.Els De Schepper
Wat verder te doen met de bosui?? Behalve onder af 2 komt de bosui niet meer ter sprake….
Hoi Johan,
Dat is een foutje van ons! De bosui mag er samen met de ui, chilipoeder en knoflookpoeder doorheen geroerd worden. Ik zal het gelijk even aanpassen.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Welk vlees neem je hier het beste bij eventueel?
Hoi Sofie, dat maakt in principe niet uit. Ik gebruik meestal rundvlees. Gr Timo
Het beste is zonder vlees. Er zit al kaas in! Je zou er vis bij kunnen doen als je persé hèt vlees mist.
Dit ziet er goed uit. Er zit geen vlees in en dat vind ik goed van je. Weekend ga ik het proberen. Groetjes Hanna
Moet je de bosui meekoken?
Want ik zie verder niet meer wat je er mee moet doen nadat hij gesneden is.
Staat in het recept vermeld….over de bosui ik ga hem zeker maken …bedankt.
Dat met die bosui is voor mij ook een ding , er staat in stukken snijden en dan ?????
komen ze niet meer in beeld ?
Ik heb deze schotel gisteren gemaakt en heb toen de bos ui maar gekookt met de courgettes
8= Voeg hier nu de ui, chilipoeder, knoflookpoeder en 85 g geraspte kaas aan toe en meng goed door elkaar.
SUPER lekker. Gisteren gegeten. Volg ook jouw 30 daagjes boek en er is al 12 kilo vanaf. GEWELDIG!
Geweldig om te lezen Jessica! Echt super.
Bedankt voor je berichtje.
Groetjes Timo
Wil Dit recept graag proberen, maar heb een lactose probleem. Dus hoe ga ik deze 3 melkproducten vervangen?
Hoi Timo, mag ik jou een complimentje geven? Je verrast me iedere keer opnieuw met lekkere recepten. Je schrijft er echt veel. Ook lees ik je andere artikelen en daar geef je veel wetenschappelijke informatie. Je werkt echt hard volgens mij en dat mag gezegd worden. Je trouwe fan Ria!
Bedankt Ria! Super lief om dit te mogen lezen. Dat doet goed :). Ik doe mijn best om alles zo simpel mogelijk te houden. Ja soms iets te hard haha. Zelfs aan het einde van de dag lees ik artikelen met wetenschappelijke onderbouwing zodat ik nog meer kennis op doe van koolhydraatarm. Ik wens je een fijne dag. Groetjes Timo
Proef je de eieren hier in? Ik lus nl geen eieren.
Groeten, Pascalle
Inplaats van de gourcet, wat kan ik anders gebruiken. Ivm allergie voor gourcet.
Dit wil ik vandaag maken.
Hoi Pascalle, de eieren proef je niet. Ik in ieder geval niet :). Groetjes Timo
ga het vandaag proberen kijk er naar uit yammie
Ik heb vanavond dit recept gebruikt als basis voor mijn recept en wat was het lekker zeg! Ik heb de tweede courgette vervangen door groente die ik nog in mijn koelkast had liggen (stukje rode paprika, kastanje champignons en blad spinazie).
Hartstikke bedankt voor het delen van dit heerlijke recept!
Graag gedaan Kimberley en heel erg fijn om te lezen :D. Groetjes Timo
Super lekker !
Trouwens veel andere recepten zijn ook super lekker en eenvoudig te maken.
Echte aanraders.
Bedankt Georgie, heel erg fijn om te lezen. Groetjes Timo
Lekker! Ga ik zeker maken, vraag is of iemand een goede vervanger voor de kaas weet. Vriend-lief eet geen gesmoltenkaas…
ga hem vandaag maken ben heel benieuwd
mag ik een paar pasta recepten?
Pasta bevat veel koolhydraten. Hoeveel pasta wil je maken als ik vragen mag? Groetjes Timo
Heerlijk Timo, dank je wel!
Graag gedaan Linda! Groetjes Timo
Ovenschotels: super lekker. Ze werken echt. Ik ben 7 weken bezig en ben inmiddels 8 kilo afgevallen.
Dankjewel voor deze heerlijke gerechten.
Lekker Timo ga m dit weekend maken
Goed om te lezen Joke. Heeft het gesmaakt? Groetjes Timo
Dank u voor het receptje.Voor mij de eerste keer dat ik een gratis receptje krijg
Hartelijk bedankt Timo
Dit recept lijkt me erg lekker, 1 probleem….
Ik ben allergisch voor kaas, is hier een vervanging voor of kan ik het er gewoon uit laten?
Hoi Cleo,
Dat lijkt me een lastige situatie! Je kan de kaas vervangen door een plantaardig alternatief (op soja of kokosbasis). De meeste supermarkten verkopen die ook en dan krijg je nog voldoende vetten binnen. Je kan de kaas eventueel ook weglaten, maar dan mist het recept wel wat romigheid.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Vandaag gemaakt alleen heb ik geen slagroom gebruikt maar plantaardige alternatief soja genomen. Verder was het lekker maar had iets meer smaak aan gemogen.
Goeiemorgen Timo,
Hoeveel minuten is dit recept? 30 minuten?
Goedemiddag Michaëla,
Het recept kost ongeveer 45 minuten inclusief bereidingstijd en kooktijd!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)