Courgette pasta uit één pan | Lekker makkelijk!
Laatste update: 8 januari, 2021 | Geen reacties
Zowel heerlijk als lunch of wanneer je trek hebt in een licht diner: courgette pasta uit één pan. Deze makkelijke maaltijd is binnen 20 minuten klaargemaakt en heeft slechts één pan nodig, waardoor je heel wat bespaard op de afwas. Daarnaast is het gerecht ook koolhydraatarm en laag in vetten. Eet smakelijk!
- Lunch/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 15,8 gram
TIP van Timo:
Hier heb ik de 50 allerlekkerste ovenschotels voor je klaar staan waar je ook nog eens van afvalt! Bekijk ze hier >>
Ingrediënten
- 900 gram courgette, in spiralen gesneden (of kant-en-klare courgettespaghetti)
- 300 gram cherrytomaten, door de helft gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 4 tenen knoflook, geperst
- Een handvol verse basilicum
- 30 ml olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: kaas naar keuze als topping (mozzarella, Parmezaan, vegan kaas)
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de olijfolie in een pan en bak je daarin de uien en knoflook. Bak de ui totdat het glazig begint te worden.
- Voeg daarna de courgette spaghetti toe en kruid het met peper en zout naar smaak. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo’n 2 minuten even doorbakken.
- Vervolgens voeg je de cherrytomaten toe en bak je deze 3-5 minuten mee, totdat ze wat zachter worden.
- Ten slotte voeg je de verse basilicum toe en eventueel de kaas naar keuze. Roer het geheel goed door elkaar en zet daarna het vuur uit. Serveer de pasta met wat extra basilicum en eventueel wat peper en geniet van het warme gerecht. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 181
Koolhydraten: 15,8 gram
Vetten: 13,3 gram
Eiwitten: 4,3 gram
Trek in nog meer lekkere pastagerechten? Probeer deze eens!
Super Recept – Pastasalade met vlees, groente, peterselie en selderij!